Badminton

”Vanvittigt stykke coachingarbejde” var med til at forlænge Jan Ø.’s karriere

Jan Ø. Jørgensen roser den måde, som Kenneth Jonassen sørgede for at få ham mentalt tilbage i kampen.

Se Denmark Open fra tirsdag til søndag på TV 2 SPORT.

Det var en stor fightervilje af Jan Ø. Jørgensen, der var medvirkende til at sende ham i kvartfinalen ved Denmark Open.

Men cheflandstræner Kenneth Jonassen havde så sandelig også en andel i den fortjeneste.

Det erkendte Jan Ø. Jørgensen efter kampen, hvor han kæmpede med at finde den inderlige vilje til at vinde, han har haft naturligt gennem sin karriere.

For efter denne uges turnering slutter karrieren.

- Det var svært at sige, hvad jeg egentlig spillede for. Hvad det er, jeg skal opnå her. Det havde jeg lige en dialog omkring. Men jeg finder en måde at vinde på sammen med Kenneth, som, dem, der ser kampen, ved, gør et helt vanvittigt stykke coachingarbejde. Han er bare så god. Det er helt vildt. Tænk en træner at have, fortalte Jan Ø. Jørgensen til TV 2 SPORT.

- Det er den måde, han kender mig og går til mig på, og så ved jeg også, han har fem andre (herresingler, red.), som han går til på en anden måde med en anden vinkel. Stor cadeau til ham for at få mig et eller andet sted hen, så jeg kan vinde.

Bliver lidt for tilfreds

Det er i opholdene midtvejs i eller mellem sættene, at nogle af Kenneth Jonassens kompetencer kommer til udtryk.

Her han tid til at snakke med Jan Ø. Jørgensen om, hvad der fungerer, og hvad der skal ændres i kampene. Både spillemæssigt men lige så meget mentalt.

Læs blot afslutningen på den samtale, som de to personer havde mellem andet og tredje sæt i andenrundekampen, hvor Jan Ø. Jørgensen kunne være på vej mod at spille karrierens sidste sæt.

Jonassens coaching begynder med det spillemæssige, inden han mærker efter, hvor Jan Ø. Jørgensen står mentalt.

Jonassen: Giv dig selv der, hvor du lige går ind og er skærpet i kampens hede.

Jan Ø.: Jeg mangler lidt.

Jonassen: Ja, du forsvinder lidt ud.

Jan Ø.: Jeg bliver lidt for tilfreds

Jonassen: Lige nøjagtig. Du bliver lynhurtig tilfreds, når du lige laver et enkelt godt spil.

Jan Ø.: Ja, det gik i går (i førsterundekampen onsdag, red.). Jeg kan mærke, jeg er lidt et lortested, hvis jeg skal vinde. Jeg har ikke været derinde endnu.

Jonassen: Det er det. Så må du blive sur på far, hvis det er.

Kenneth Jonassen coacher Jan Ø. Jørgensen mellem andet og tredje sæt.

Ved ordet far henviser Jonassen til ham selv. Hvilket gav smil hos dem begge i situationen, inden Jan Ø. Jørgensen gik på banen til tredje sæt.

Er hele tiden længere fremme

Hvis den 32-årige herresinglespiller skal prøve at give en nærmere forklaring på, hvad det er, Kenneth Jonassen mestrer så godt over for ham, så er det følgende:

- Mest af alt bruger han de her spillemæssige ting til at få mig et eller andet sted hen mentalt. Så jeg kan være i en taktik. Men han kan godt se på mig, når det er, jeg ikke er til stede, og så begynder han at skrue på det, før jeg forstår det. Så det er hele tiden sådan lidt længere fremme, forklarer Jørgensen.

Kenneth Jonassen har fået lov til at sidde bag ved Jan Ø. Jørgensens kampe ved Denmark Open, selvom sidstnævnte stoppede på landsholdstræningen i juni.

I kvartfinalen vil Jonassen dog ikke være på plads i trænersædet. Da Jan Ø. Jørgensen møder landsmanden Anders Antonsen, vil ingen af spillerne have mulighed for at få coaching under kampen.

Jan Ø. Jørgensen besejrede Toma Junior Popov i tre sæt ved Denmark Open. Video: TV 2 SPORT