Badminton

- Virkelig specielt, siger Jørgensens banemand

Anders Antonsen havde æren af at gøre en ende på Jan Ø. Jørgensens internationale badmintonkarriere.

- Det var svært, det der. Det var virkelig specielt.

Ordene er Anders Antonsens, efter han satte punktum for Jan Ø. Jørgensens karriere. Med en sejr i to sæt slog han Jørgensen ud af kvartfinalen i Denmark Open, og dermed en lang og glorværdig karriere forbi efter 21-12, 21-10 fredag aften.

- Det var helt vildt mærkeligt. Hele døgnet op til havde jeg inde i hovedet, hvad der skulle ske bagefter. Jeg prøvede at vænne mig selv til, at der også var en kamp, der skulle vindes. Og hvad skal jeg egentlig gøre for at slå Jan?

Det kæmpede jeg hele tiden med. Vi kiggede på hinanden med jævne mellemrum og fik et lille smil på, fordi vi godt vidste, hvor det var på vej henad. Og så at skulle komme ind i fokus igen, det var rigtig svært, siger Anders Antonsen til TV 2 SPORT.

Det virker til, der er mange følelser i spil for dig også. Hvorfor?

- Jan har betydet rigtig meget for mig. Det har jeg også sagt til ham, så det var specielt.

Jan Ø. Jørgensen står stadig som den eneste danske herresingle, der har vundet Denmark Open. Derudover han den eneste europæer, der har vundet Indonesia Open og China Open, ligesom han var med til at vinde VM for hold i 2016. Det er blot nogle af højdepunkterne i en imponerende karriere.

I over et årti har Jan Ø. Jørgensen været en del af verdenstoppen, og lige så længe har han været en rigtig god kollega. Det siger en lang række badmintonspillere, inklusive Anders Antonsen, der roser Jan Ø. Jørgensen for at tage godt imod ham ved landsholdstræningen i Brøndby.

- Han var vildt god til at tage mig ind under vingerne og lære fra sig. Jeg tror, da jeg kom derover, at han var nummer to i verden. Man kunne forestille sig, at han var et sted, hvor han havde sig selv ret meget i fokus. Det havde han også, men han var vildt god til at lære fra sig. Han har gjort tingene helt vildt sjovt, så vi kommer til at savne ham, slutter Anders Antonsen.

I lørdagens semifinale skal Anders Antonsen møde Chou Tien Chen, der ligger nummer to på verdensranglisten. Antonsen ligger selv nummer tre.