Badminton

Antonsen helt færdig efter triumf - måtte have hjælp til at få tøj på

Anders Antonsen ærgrer sig over, at han ikke kunne nyde sin Denmark Open-triumf med det samme, da han kæmpede med kramper.

Glædesrusen kom i anden række for Anders Antonsen, da han havde sikret sig sejren i Denmark Open-finalen.

Den danske badmintonstjerne var nemlig så påvirket af kramper, at han først fokuserede på at få dem behandlet og nedbragt, inden sejrsglæden tikkede ind.

- Jeg er ikke nået til et sted, hvor jeg ikke har fået at tænke så meget på, hvad der lige er sket, fordi vi har lige været ude og skulle undgå et stort krampeanfald, siger Anders Antonsen til TV 2 SPORT.

- Det har været lidt en kamp. Den har været ved at sætte sig forskellige steder i ben, overkrop og arme. Det brugte jeg det meste af andet sæt, tredje sæt og her efter kampen på at tænke på.

- Det er meget ærgerligt, fordi jeg vil gerne nyde det, jeg leverede inde i hallen. Men lige om lidt, når jeg er på den sidste side i forhold til det, kommer jeg til at være helt vild glad og stolt, siger Denmark Open-mesteren.

Hans sokker måtte klippes af

Mens Rasmus Gemke måtte bæres op til interview i mixed zone, var Anders Antonsen så fysisk presset, at han i første omgang ikke kunne stille op til interview med pressen.

Antonsen og folkene omkring ham frygtede et alvorligt krampeanfald så meget, at de gjorde alt for at beskytte hans krop og sikre, at situationen kom under kontrol.

- Vi begyndte nedvarmningen med det samme. Noget af det dummeste, jeg kan gøre, er at stille mig op på stive ben og lave interview i et kvarter eller sætte mig ned på en stol. Jeg bliver nødt til at holde gang i mine ben, og det er også derfor, at jeg står og gynger nu her, siger Antonsen.

Det er også hårdt mentalt, da man helst ikke vil prøve det igen, når det er så smertefuldt

Anders Antonsen

- Så kom jeg ned under en varm bruser, hvor jeg stod og joggede og blev ved med at bevæge mig. Så kan krampen sætte sig et bestemt sted, og så skal jeg prøve at modarbejde det og slappe af. Jeg har et super team, som har hjulpet mig med at klippe mine sokker op og har givet mig tøj på.

En smertefuld og ubehagelig følelse

Frygten for et alvorligt krampeanfald er ganske begrundet hos Anders Antonsen. Verdens nummer tre inden for de seneste par år haft flere episoder, hvor det har været i fokus.

Tilbage i april 2018 var et voldsomt krampeanfald årsag til, at han måtte forlade hallen i en kørestol efter sin 1/8-finale ved EM, inden han efterfølgende trak sig fra turneringen.

Efter VM-kvartfinalen sidste år mod Chen Long var han nærmest ved at kollapse. Han turde ikke bukke sig ned i frygt for at starte voldsomme kramper, så her måtte den fysiske stab klippe strømperne af ham. Han blev dog siden kampklar igen og endte med at vinde VM-sølv.

- Jeg har prøvet det nogle gange, og det er bare pisse ubehageligt. Jeg tror, at de fleste har prøvet at have en krampe i baglåret, men de gange, jeg har prøvet det, har det været i næsten hele min krop, hvor det har været en slags spasme. Det er bare en voldsom smerte efter særligt hårde kampe, siger Antonsen.

I finalen mod Rasmus Gemke. Video: TV 2 Sport

- Det er også hårdt mentalt, da man helst ikke vil prøve det igen, når det er så smertefuldt. Da jeg ser, at vi har spillet en halv time i første sæt, og det er ved at blive en lang kamp, går jeg også og tænker på, at hvis jeg skal vinde den kamp, skal jeg bruge så og så lang tid på det, og det kommer til at gøre det her ved min krop.

- Det er rigtig skidt at have i hovedet. Jeg fik lagt det en lille smule til side og gik sagt til mig selv, at jeg skulle tage smerten. Det er så ikke kommet helt dertil, men jeg var klar til at dø derinde i dag.