Badminton

Overraskelse og kæmpe kollaps - danskere dominerer finalerne i Tyskland

Der er dansk deltagelse i tre ud af fem finaler ved World Tour-turneringen SaarLorLux Open. I herredouble er det to danske par, der møder hinanden.

Se de danske badmintonfinaler søndag fra klokken 14 på TV 2 PLAY

To danske drenge leverede lørdag eftermiddag en overraskelse og et jubelbrøl, der ikke var til at komme udenom ved Super 100-turneringen SaarLorLux Open i den tyske by Saarbrücken.

Imens de få tilskueres klapsalver formentlig ikke havde slået ud på en decibelmåler, ville skriget fra 20-årige Daniel Lundgaard og 23-årige Mathias Thyrri til gengæld have fået den til at sprænge.

"Dejligt at se den forløsning"

Den unge, danske herredouble, der rangerer som nummer 71 i verden, vandt en times drama med cifrene 12-21, 21-18, 21-18 over verdens nummer 39, Jones Ralfy Jansen og Peter Kaesbauer fra Tyskland.

- Det betyder noget for de her to unge gutter at vinde den her kamp. Det er dejligt at se den forløsning, lød de rosende ord fra TV 2 SPORTs badmintonkommentator Dennis Bostrup.

I alt var der dansk deltagelse i seks af semifinalerne, hvilket resulterede i tre kampe med dansk deltagelse i søndagens finaler - herunder en ren dansk finale.

Resultaterne fra de danske semifinaler i SaarLorLux Open

 • Mathias Christiansen/Alexandra Bøje 21-19, 21-16 Robin Tabeling/Selena Piek
 • Jeppe Bay/Lasse Mølhede 22-20, 20-22, 21-18 Ruben Jille/Ties van der Lecq
 • Line Kjærsfeldt 21-13, 21-23, 15-21 Yvonne Li
 • Daniel Lundgaard/Mathias Thyrri 12-21, 21-18, 21-18 Jones Ralfy Jansen/Peter Kaesbauer
 • Ditlev Jæger Holm 17-21, 15-21 Toma Junior Popov
 • Amalie Magelund/Freja Ravn 21-12, 21-17 Maiken Fruergaard/Sara Thygesen

Kjærsfeldt kollapsede

Sidstnævnte resultat er ligeledes en habil overraskelse, da unge Magelund og Ravn vandt danskeropgøret mod rutinerede Fruergaard og Thygesen.

Endnu mere bemærkelsesværdigt var det, at Line Kjærsfeldt formåede at smide, hvad der lignede en sikker sejr. Efter at have vundet første sæt 21-13 over tyske Yvonne Li stod danskeren med fire matchbolde ved stillingen 20-16 i andet sæt.

Herfra gik alt galt, og Kjærsfeldt lignede en spiller, der fuldstændig mistede troen på sig selv. Trods endnu en matchbold ved 21-20 formåede danskeren ikke at lukke kampen, og til sidst var kollapset en realitet, da først andet og siden tredje sæt blev tabt.

Line Kjærsfeldt stod med det ene ben i finalen ved SaarLorLux Open, men fem missede matchbolde blev dyrt mod tyske Yvonne Li, der løb med sejren. Video: TV 2 SPORT

Lørdagens resultater betyder, at finalerne og kamprækkefølgen søndag ser ud som følgende:

 1. Mixed double: Mathias Christiansen/Alexandra Bøje vs. Mark Lamsfuss/Isabel Herttrich
 2. Damesingle: Kirsty Gilmour vs. Yvonne Li
 3. Herresingle: Toma Junior Popov vs. Mark Caljouw
 4. Herredouble: Daniel Lundgaard/Mathias Thyrri vs. Jeppe Bay/Lasse Mølhede
 5. Damedouble: Amalie Magelund/Freja Ravn vs. Gabriela Stoeva/Stefani Stoeva

Se de danske badmintonfinaler søndag fra klokken 14 på TV 2 PLAY