Badminton

Ramt i øjet på kort afstand - dansk ligaprofil i fare for at blive blind

Badmintonspilleren Mai Surrow blev ramt direkte i øjet af bolden under en ligakamp. Det resulterede i et hul på nethinden og en hurtig operation.

- Beklager det sene svar, men jeg måtte først bruge min telefon i dag.

Sådan lyder beskeden fra Værløse-spilleren Mai Surrow til TV 2 SPORT. I en uge har det nemlig været fuldstændig bandlyst at læse, skrive eller bare se på en skærm, efter hun sidste tirsdag blev ramt direkte i øjet af en badmintonbold under en ligakamp.

Jeg fik at vide på hospitalet, at jeg var sluppet rigtig heldigt

Mai Surrow

Det skete i et hændeligt uheld under en mixed double, hvor Højbjerg-stjernen Anders Skaarup kom flyvende frem på banen for at sikre pointet. En video viser, hvordan Skaarup fra en afstand på omkring to meter slår bolden direkte ind i øjet på Mai Surrow, der ikke kan nå at reagere.

Spillede videre i første omgang

Hjemmeholdet Værløse havde et kamera sat op for at filme banen ved siden af, og det er dette kamera, der ude i venstre side har fanget episoden. Her kan man også se, hvordan Surrow straks tager sig til øjet og sætter sig på halgulvet.

Episoden medførte en pause på fire minutter, hvor Mai Surrow blev tilset af holdets trænere, og herefter valgte hun i første omgang at fortsætte mixed double-kampen, der var nået til ombolde i første sæt.

- Jeg fik de andre til at kigge på mig, og det så ud til, jeg egentlig bare var ramt under øjet. Så jeg tænkte, at hvis det bare var smerte, så var det jo fint nok, og jeg valgte at spille videre. Jeg kunne godt se, min syn var lidt sløret, men jeg troede, at det bare var slaget, der skulle lægge sig, fortæller Mai Surrow.

Kunne næsten ikke se i tredje sæt

Værløse-parret Andreas Søndergaard og Mai Surrow tabte første sæt 23-25, men på imponerende vis lykkedes det dem at vinde andet sæt 21-10. På vej ind til det afgørende sæt stod det dog klart, at det ikke længere bare var et ufarligt slag.

- Da tredje sæt begyndte, blev mit syn virkelig sløret, og jeg kunne ikke rigtig se på øjet. Jeg kunne kun fornemme lyset og rummet. Så der vidste jeg godt, jeg røg direkte på skadestuen efter kampen, siger Mai Surrow, der spillede kampen færdig, som Værløse-parret tabte 19-21 i afgørende sæt.

Det var egentlig meningen, at Mai Surrow også skulle spille en damedouble senere i holdkampen, men den plan blev hurtigt droppet. I stedet pakkede hun sine ting sammen og blev fulgt til Herlev Hospital af veninden og holdkammeraten Julie Finne-Ipsen, med hvem hun også ligger nummer 58 på verdensranglisten i damedouble.

I fare for at blive blind

Her blev hun hurtigt sendt direkte videre til Glostrup Hospital for at blive tilset af en dygtig øjenlæge. Vurderingen var, at hun skulle komme tilbage næste morgen til flere undersøgelser.

- Onsdag morgen blev det så relativt hurtigt konstateret, at jeg havde fået et hul på nethinden, hvilket ikke er skide fantastisk, da jeg kan blive blind, hvis nethinden går løs. Så jeg blev sendt direkte ind til en operation i form af laserbehandling.

- Jeg vil altid være i risikozonen for at få grå og grøn stær - og hvad der ellers findes. Og så skal jeg resten af livet gå til jævnlige tjek ved øjenlægen og være opmærksom på symptomer. Men jeg fik at vide på hospitalet, at jeg ikke nødvendigvis kommer til at opleve nogle af de her eftervirkninger, og at jeg var sluppet rigtig heldigt, hvis man tænker på det tryk, øjet har fået, siger Mai Surrow, der har fået synet helt tilbage nu.

Det kommende stykke tid skal hun nu spille med en slags briller, der beskytter øjet for en sikkerheds skyld - hurtigbriller, som Mai Surrow selv omtaler det med et smil.

Værløse tabte holdkampen med 3-6 til Højbjerg, men klubben holder sig til i toppen af Badmintonligaen, hvor de lige nu er nummer fire.