Badminton

Viktor Axelsen er den sidste nominerede til Årets Sportsnavn

Viktor Axelsen er den tredje og sidste nominerede til prisen som Årets Sportsnavn.

Når Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark 2. januar kårer Årets Sportsnavn, kan det blive med en badmintonspiller som vinder.

Viktor Axelsen blev i 2020 den første danske herresingle-mester i All England i 20 år, og den bedrift har ført til nomineringen.

- En All England-sejr er det, som Viktor Axelsen har manglet på medaljehylden og har drømt om, siden han var en lille knægt i Odense. At han hiver sejren hjem i så overlegen stil, sætter kun en tyk streg under, at han er blandt verdens allerbedste i sin disciplin, siger Niels Nygaard, der er formand for DIF og formand for dommerkomitéen bag Årets Sportsnavn 2020.

- Derfor fortjener han i den grad også denne nominering. Men sejren i Birmingham er ikke kun en umanerlig flot og historisk sejr for Viktor Axelsen. Det er også kulminationen på mange års hårdt arbejde for trænerstaben og eksperterne rundt om ham. Man vinder nemlig ikke guld alene.

De nominerede

Harder og banelandsholdets nominering til prisen var allerede blevet offentliggjort.

Pernille Harder er nomineret for sine præstationer, der blandt andet har resulteret i kåringen som Europas bedste fodboldspiller. Banelandsholdet i 4000 meter holdforfølgelsesløb er nomineret for VM-sejren tilbage i januar, hvor de samtidig satte tre verdensrekorder.

Viktor Axelsen er stolt over at gøre ovenstående selskab som nomineret.

- Som atlet er det klart en af de største anerkendelser, man overhovedet kan få, så jeg er selvfølgelig meget stolt og beæret over at være blevet nomineret. Det er med til fremadrettet at give mig endnu mere blod på tanden.

- At vinde All England var en drengedrøm, der gik i opfyldelse. Følelserne sad og sidder uden på tøjet, når al den hårde træning og al den tid, jeg har brugt i hallerne, forløses. Det har været et meget specielt år, men jeg vil nok altid se tilbage på 2020 med gode minder om de nye titler.

2020 blev desuden mindeværdigt for Axelsen, da han og kæresten Natalia Koch Rohde blev forældre.