Badminton

OL-kval genstarter i marts

Fra 2. marts til 16. maj kan badmintonspillerne kvalificere sig til sommerens OL i Tokyo.

Badmintonsporten har været hårdt ramt af coronapandemien med en lang række aflyste turneringer til følge, men nu er der ved at komme styr på den kommende sæson.

Det Internationale Badmintonforbund (BWF) har mandag fremlagt en foreløbig plan for kalenderen frem til OL i Tokyo, og der er også nyt om kvalifikationen til sommerlegene.

Spillerne har således et vindue fra 2. marts til 16. maj til at skrabe point sammen til den olympiske rangliste i en række udvalgte turneringer.

Turneringen Swiss Open markerer en genstart af den olympiske rangliste, som blev sat i gang i april 2019, mens Indian Open bliver sidste chance for at score point i bestræbelserne på OL-deltagelse.

Ranglisten vil herefter danne grundlag for seedningen til OL, der løber af stablen fra 23. juli til 8. august i Japans hovedstad.

I midten af januar vil BWF præsentere de præcise retningslinjer for det ændrede kvalifikationssystem.

- Vi har sat disse deadlines på grund af den uvished, som covid-19 skaber, og på grund af den tid, det tager at udarbejde protokoller for coronasikker afvikling, siger generalsekretær i BWF Thomas Lund til forbundets hjemmeside.

Der er også blevet sat datoer på næste års Thomas & Uber Cup, som afvikles i Aarhus. Turneringerne, der også er kendt som hold-VM for herrer og damer, skal spilles i uge 41 og dermed fra 11. til 17. oktober.

Thomas & Uber Cup skulle være afviklet i 2020, men blev udskudt på grund af coronapandemien. Fra 18. til 24. oktober spilles Denmark Open.

2021 skydes i gang med to super 1000-turneringer og sæsonfinalen i Thailand i januar.