Badminton

Kenneth Jonassen overrasket over fornem hæder

Danmarks cheflandstræner i badminton, Kenneth Jonassen, har vundet prisen som Årets Træner 2020.

Manden med hovedansvaret for de danske badmintonstjerner har fået et stort skulderklap.

Kenneth Jonassen er kåret til Årets Træner 2020, oplyser Badminton Danmark i en pressemeddelelse søndag. Bad trænerprisen står Team Danmark og Salling Group.

- Først og fremmest er jeg rimelig overrasket. Og så er jeg selvfølgelig stolt og glad. Jeg er lidt tabt for ord egentlig. Jeg havde ikke regnet med, at det var mig, der skulle løbe med den her pris, udtaler Kenneth Jonassen i pressemeddelelsen.

Jonassen modtager prisen for sine imponerende resultater i år.

I midten af marts, inden coronavirussen også satte badmintonturneringerne på pause, sad han på en stol bag banen, da Viktor Axelsen strøg til tops ved All England.

For første gang i 21 år er All England-trofæet i herresingle dermed på danske hænder.

Hvem kan få prisen, og hvem indstiller kandidater til prisen?

Det er Team Danmark og Salling Group, der er gået sammen om at uddele en trænerpris for at hylde de personer, som står bag de danske atleter og dermed har en stor andel i de flotte præstationer, der bliver leveret på tværs af sportsgrene.

Det er sportschefer i Team Danmark-støttede forbund, verdensklasse- og eliteatleter samt Team Danmark-medarbejdere, der har mulighed for at indstille kandidater til prisen. De tre nominerede og vinderen bliver herefter udpeget af en komité.

Jonasson stolt af træningsmiljø

Derudover var årets finale i Denmark Open ren dansk med Anders Antonsen som vinder over Rasmus Gemke, og så hyldes Kenneth Jonassen - og resten af det danske landstrænerteam - ligeledes for et stærkt og udviklingsrigt træningsmiljø på det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby.

- Jeg er rigtig stolt af det træningsmiljø, vi har her. Det hårde arbejde, der bliver lagt bagved scenen. Absolut ikke kun af mig, men også alle de folk omkring os. Jeg kan jo ikke løfte noget som helst alene. Så det er et helt sammensurium af ting, der går op i en højere enhed. Kulturen er essensen af, at vi kontinuerligt er konkurrencedygtige på verdensklasseniveau, siger Jonassen.

46-årige Kenneth Jonassen er den blot anden træner til at vinde prisen. I januar var banelandstræner i cykling Casper Jørgensen den første modtager af Team Danmark og Salling Groups Trænerpris.

De to øvrige nominerede til Årets Træner 2020 var Anders Lund, cheflandstræner i Danmarks Cykle Union, og Mette Barfod, landstræner i Dansk Kano og Kajak Forbund.

I begyndelsen af 2018 vandt Kenneth Jonassen BT Coachers Prisen 2017.

Dansk badminton kan løbe med mere hæder ved SPORT 2020, der er DR's sportsgalla, når Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark kårer Årets Sportsnavn. Viktor Axelsen er blandt de tre nominerede.