Badminton

Sulten Axelsen har brugt ventetiden effektivt

Viktor Axelsen spillede sin sidste internationale turnering i marts. Nu ser han frem til snart at kæmpe imod verdens bedste igen.

Ventetiden er snart forbi for Viktor Axelsen. Siden den danske badmintonstjerne i marts vandt det sidste point i All England og kunne lade sig krone som vinder, har han ikke spillet en international turnering.

Om et par uger går det så løs igen, når verdens bedste mødes i Thailand for at spille to Super 1000-turneringer og en forsinket sæsonfinale for 2020. Og her kan danske badmintonfans se frem til en Axelsen med spilleglæden i top.

- Det er den længste periode i min karriere, hvor jeg ikke har været ude og spille turneringer. Men jeg har det rigtig godt. Jeg går lidt og glæder mig til at komme ud og spille igen. Nu er det efterhånden rigtig længe siden, så jeg er blevet sulten efter at spille turneringer, siger Axelsen.

Tilbage på højt niveau

Imens en lang række af de andre danske spillere fik stillet en smule af sulten, da Denmark Open løb af stablen i oktober, valgte Viktor Axelsen at få foretaget en ventet operation i anklen.

Meldingen er nu, at han er tilbage på 100 procent og klar til at kæmpe med om de sjove placeringer i januar.

- Jeg er ved at være tilbage på et rigtig fornuftigt niveau og bevæger mig godt. Der har været lang tid til at træne og til at arbejde med de forskellige ting, som jeg gerne ville blive bedre til.

- Så jeg ser meget positivt frem mod januar og det nye år. hvor jeg kan vise noget spil på et rigtig højt niveau, siger Axelsen, der også ved enkelte lejligheder har spillet et par holdkampe i Badmintonligaen for sin klub, Skovshoved.

En ny rolle som far

I mange år har forhånden og baghånden været en vanesag for fynboen, men i hjemmet er den hjælpende hånd de seneste måneder blevet den vigtigste. Midt i oktober blev han og kæresten, Natalia Koch Rohde, forældre til en pige.

Pausen efter operationen gav Axelsen rig mulighed for at være med til fødslen, men da der heller ikke ventede flere turneringer resten af året, kunne han indtage far-rollen i hjemmet. En mulighed, der ikke så ud til at en mulighed ni måneder forinden.

- Jeg har været en del af hendes liv de første par uger, hvilket bestemt ikke havde været muligt, hvis vi skulle spille en masse turneringer, så jeg prøver at se positivt på det og se de gode ting i turneringspausen.

Hvordan er det at være nybagt far?

- Det er fantastisk. Vi nyder begge to at være forældre, Natalia og jeg, og lærer hen ad vejen. At blive forældre er jo ikke rigtig noget, man kan træne til. Indtil videre går det heldigvis rigtig godt. Det har givet en masse fornyet motivation, lyder det fra den stolte far.

Tilbage til "livet som badmintonspiller"

Nu ser det midlertidig ud til, der snart venter en normal hverdag som fuldtidsprofessionel badmintonspiller med internationale turneringer og flere rejsedage. I første omgang med turneringerne på den såkaldte Asia Tour.

Og selvom Viktor Axelsen glæder sig helt vildt til bare at komme i gang, så har han allerede rettet øjnene mod det allerstørste mål, der venter senere i 2021.

- OL er det altoverskyggende mål. Der kommer også en masse andre turneringer: All England, VM. De turneringer er kæmpestore og noget, man gerne vil gøre det godt i. Det bliver et enormt travlt år, så det gælder om at holde sig skadefri.

Du kan følge Viktor Axelsen og resten af de danske landsholdsspillere på TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY, når international badminton genoptages i januar.