Badminton

Coronasmittet Momota ude af sæsonfinalen

Kento Momota er blevet smittet og må vente lidt længere på sit internationale comeback.

Verdens bedste mandlige badmintonspiller, Kento Momota, må udsætte sit internationale turneringscomeback.

Japaneren er søndag konstateret smittet med coronavirus, og derfor kan han ikke deltage i hverken Thailand Open eller i den kommende sæsonfinale på World Touren.

Det Japanske Badmintonforbund har som følge af smittetilfældet trukket sine spillere ud af begge turneringer, skriver AFP.

Dermed kommer den uheldige badmintonstjerne op på over et år uden internationale turneringer i sin kalender.

I januar sidste år var Momota passager i en bil, der forulykkede i Kuala Lumpur kort efter sin triumf i Malaysia Masters, hvor han vandt finalen over Viktor Axelsen.

Bilens fører omkom, mens Momota slap med brud omkring øjenhulen samt skrammer og mærker over det meste af kroppen. Dengang lød prognosen på to måneders badmintonpause, men på grund af coronapandemien blev Momotas pause meget længere.

Stadig verdens bedste

26-årige Momota fik ellers turneringscomeback i sit hjemland, da han i sidste uge vandt det japanske mesterskab og demonstrerede, hvorfor han er et af de største japanske guldhåb ved det kommende OL på hjemmebane til sommer.

Momota var ikke med til OL i 2016. På det tidspunkt var han udelukket på grund af en sag om ulovlig gambling i Japan.

Han er forsvarende verdensmester i herresingle efter VM-triumferne i både 2018 og 2019.

I 2019 var han helt suveræn i herresingle og vandt 11 store titler - ni sejre på World Touren, VM-guld og guld ved det asiatiske mesterskab. Han ligger fortsat på en klar førsteplads på verdensranglisten, selv om det er længe siden, han har spillet mod verdenseliten.