Badminton

Momotas afbud baner vejen for ren dansk finale, mener ekspert

Kento Momota har trukket sig fra Thailand Open og den kommende sæsonfinale på World Touren. Det har gjort danske finaledrømme i herresingle større.

I januar tørner klodens dygtigste badmintonspillere sammen i Thailand for at spille to Super 1000-turneringer og en forsinket World Tour-sæsonfinale for 2020.

Det bliver imidlertid uden verdens bedste badmintonspiller, Kento Momota, der på grund af smitte med coronavirus har trukket sig fra turneringerne.

At en spiller af hans kaliber nu ikke længere er blandt kandidaterne til en finale, forøger danskerne Viktor Axelsen, Rasmus Gemke og Anders Antonsens chancer i herresingle-kategorien gevaldigt. Det vurderer badmintonekspert på TV 2 SPORT Jim Laugesen.

- Med den form, Viktor, Anders og Rasmus har vist i henholdsvis All England og Denmark Open, så er det ikke urealistisk at tro på en ren dansk finale i herresingle i de kommende turneringer i Thailand.

- Dernæst er det super ærgerligt for badmintonsporten. For der er ingen tvivl om, at Japan er en af verdens stærkeste nationer med Momota i spidsen, lyder det.

Dansk selvtillid

Viktor Axelsen vandt All England i marts, mens Anders Antonsen og Rasmus Gemke stod overfor hinanden i Denmark Open-finalen i oktober, hvor førstnævnte trak det længste strå.

Derfor er det tre danskere, der kommer med selvtillid forud for Thailand Open og den forsinkede sæsonfinale for 2020.

Jim Laugesen gør det samtidig klart, at i og med der ikke er spillet internationale badmintonturneringer i lang tid på grund af coronakrisen, så er de enkelte spilleres form i turneringerne mere uvis end hidtil.

Ikke desto mindre glæder Viktor Axelsen sig til at være tilbage i internationalt regi, som han ikke har været siden triumfen i All England.

- Det er den længste periode i min karriere, hvor jeg ikke har været ude og spille turneringer. Men jeg har det rigtig godt. Jeg går lidt og glæder mig til at komme ud og spille igen. Nu er det efterhånden rigtig længe siden, så jeg er blevet sulten efter at spille turneringer, sagde han, da TV 2 SPORT talte med ham i slutningen af december.

Det Japanske Badmintonforbund har som følge af Momotas smittetilfælde trukket sine spillere ud af begge turneringer, der spilles Thailand.

Thailand Open bliver spillet i Bangkok 12.-17. januar. Du kan følge Viktor Axelsen og resten af de danske landsholdsspillere på TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY.