Kritisk Axelsen-opslag slettet af forbund

Viktor Axelsens input til genĂĄbningen af badmintonsporten huede tilsyneladende ikke det internationale forbund, BWF.

På sit hotelværelse i Bangkok sidder Viktor Axelsen og undrer sig, inden han og resten af badmintoneliten skal spille turnering igen i den kommende uge.

Han forstår ikke, hvor hans opslag om sportens fremtid er blevet af – hvorfor det internationale forbund, BWF, har slettet det.

Jeg mener, vi som atleter bør have mulighed for at nævne vores bekymringer

Viktor Axelsen

Det giver den danske stjerne udtryk for i sin Instagram-story. Her viser Axelsen et billede af sit opslag, hvor han kommenterer pĂĄ et link fra BWF. Danskeren reagerer udmeldingen om, at de kommende turneringer i Bangkok kan bruges som inspiration for fremtidige turneringer.

Sagen er nemlig den, at forholdene i Bangkok ikke er optimale for spillerne, selvom de selvfølgelig er glade for at kunne spille igen.

- Men at vi ikke har lov til at gå uden for og stå i solen i et kvarter (med masker og afstand) uden for hotellet, og vi ikke har mulighed for at bestemme, hvornår vi vil spise, og at vi spiser tørt kyllingebryst 95 procent af tiden er nok ikke ideelt som langsigtet løsning.

- I samme omgang er det tilladt for rygere at gå ud i løbet af dagen, mens vi som atleter er låst indenfor? Hvordan er det konsistent, spørger Axelsen.

Axelsen lægger desuden vægt på, at han respekterer det store arbejde, der danner grundlag for verdenselitens vej tilbage på banerne.

OvervĂĄges pĂĄ hotellet

Viktor Axelsen supplerer sin undren med en melding om, at BWF har kontaktet ham for at sige, at hans pointer er noteret. Det glæder han sig naturligvis over.

- Jeg mener, vi som atleter bør have mulighed for at nævne vores bekymringer, og jeg synes ikke, min kommentar var uberettiget kritik. Jeg deler bare mine tanker, skriver Axelsen.

Ved de tre turneringer i Bangkok lever spillerne isoleret på deres hotel, og fra en kommandocentral holdes der øje med alle. Flere danskere har allerede fået en advarsel for at spise siddende i en åben hoteldør ud til gangen..

Det er nogle af de sidste turneringer fra 2020-kalenderen, der spilles i Bangkok i januar. Det er de første Super 1000-turneringer, siden Viktor Axelsen vandt All England i marts 2020.

  • Asia Open I (Super 1000-turnering) – 12.-17. januar 2021
  • Asia Open II (Super 1000-turnering) – 19.-24. januar 2021
  • HSBC BWF World Tour Finals 2020 (sæsonfinalen) – 27.-31. januar 2021