Badminton

Positive coronaprøver i den store badminton-boble

Fire spillere er testet positiv for coronavirus. En femte spille er bedt om at forlade boblen, fordi han betragtes som nær kontakt.

Artiklen er opdateret med oplysninger om yderligere to positive prøver samt en udmelding fra BWF. Tirsdag eftermiddag har BWF meldt endnu mere præcist ud om de positive prøver. Derfor er artiklen opdateret igen.

Tredje gang var ikke just lykkens gang, da den store badmintonboble i Bangkok blev testet for coronavirus.

Inden starten på Super 1000-turneringen Thailand Open er i alt fire spillere testet positiv. Det internationale badmintonforbund, BWF, bekræfter, at der er tale om to indere, en tysk spiller og en egyptisk spiller.

  • Saina Nehwal (Indien) - har været smittet før
  • HS Prannoy (Indien) - har været smittet før
  • Jones Ralfy Jansen (Tyskland) - har været smittet før
  • Adham Hatem Elgamal (Egypten) - udgår

Natten til tirsdag skrev blandt andre India Express, at de indiske spillere, der er testet positiv, er OL-bronzevinderen Saina Nehwal og herresinglen HS Prannoy. Ifølge India Today og Olympic Channel fik de begge konstateret coronavirus i december. Da døde virusrester kan befinde sig i kroppen efter sygdommen, risikerer de at teste positiv helt op til otte uger senere.

Det er samme scenarie, danske Anders Antonsen frygter, og tirsdag eftermiddag dansk tid bekræfter BWF, at det er tilfældet for de tre førstnævnte.

De fire spillere, der er testet positiv inden turneringens start, er alle blevet testet igen. Heraf var kun én prøve positiv. Den tilhørte Adham Hatem Elgamal fra Egypten.

Begrænser adgang til hallen

Tidligere har det fremgået, at Saina Nehwal og hendes mand, Parupalli Kashyap, der betragtes som nær kontakt, var ude af turneringen. Nehwal blev kørt på hospitalet, og deres kampe blev aflyst på den første dag, mens hele det indiske hold blev påvirket:

- Hele det indiske hold kategoriseres i høj risiko af de thailandske myndigheder, og alle spillere og folk omkring dem er i selvisolation på deres hotelværelser. De får en PCR-test i dag, skriver BWF i en pressemeddelelse.

- Alle testes dagligt, indtil nyt meldes ud fra sundhedsmyndighederne. Spillerne kan fortsætte med at spille, så længe deres resultat er negativt.

- Indiske spillere, der skal på banen i dag, får lov til at komme i hallen. Ingen trænere, managers eller andre fra Team India er tilladt adgang.

Efter at have fået fastslået, at det kun er Elgamal, der er smittet for første gang, betragtes det egyptiske hold også som værende i høj risiko.

Elgamal skal nu tilbringe mindst 10 dage på et hospital, hvor han bliver observeret og testet.

Overvåges konstant

I januar spilles to Super 1000-turneringer og sæsonfinalen i Bangkok. Det er de største turneringer, siden Viktor Axelsen vandt All England i marts 2020 - og de første turneringer siden Denmark Open i efteråret.

For at undgå smittespredning har spillere og ledere været isoleret på deres hotelværelser. Hotelgangene er overvåget af kameraer, og alle deltagere er blevet testet tre gange inden turneringsstarten natten til tirsdag.

I de to første testrunder var samtlige 824 prøver negative.