Badminton

Vittinghus overrasker med vital sejr: - Jeg har meget at bevise

Herresinglerne Hans-Kristian Vittinghus og Viktor Axelsen stod for de eneste danske sejre torsdag. Dermed er der dansk deltagelse i fire kvartfinaler.

Se kvartfinalerne i Thailand Open II fra fredag klokken 5 på TV 2 SPORT

Ét maskulint brøl var større end de fleste i IMPACT Arena, da anden runde af Super 1000-turneringen Thailand Open II torsdag blev afviklet.

Manden bag brølet var danske Hans-Kristian Vittinghus. Den 35-årige herresingle, der selv ligger nummer 42 på verdensranglisten, vandt 11-21, 21-15, 21-17 over verdens nummer 18, Shesar Hiren Rhustavito fra Indonesien.

Sejren var ekstremt vigtig for Vittinghus, da det normalt kun er verdens 32 bedste spillere, der kommer ind i de store turneringer. En lang række afbud har dog banet vejen for Vittinghus, og derfor skal han udnytte muligheden til at samle vigtige point til verdensranglisten.

- Jeg er meget glad og stolt over, at jeg vandt. Jeg har meget at bevise. Jeg bliver ældre, og mine resultater har været nedadgående over de sidste par år, hvorfor jeg også er ude af top-40. Jeg har haft rigtig mange kampe, hvor jeg har været tæt på og to-tre point fra at vinde. Så det var vigtigt for mig at lukke en af dem mod en rigtig dygtig spiller, sagde Vittinghus efter sejren.

Fire danske kvartfinaler

I kvartfinalen venter Lee Cheuk Yiu fra Hongkong, der ligger nummer 20 på verdensranglisten. Dermed har Vittinghus en god mulighed for at samle endnu flere point sammen med en sejr.

Landsmanden Viktor Axelsen, der i sidste uge vandt første udgave af Thailand Open, var igen sikkerheden selv, da han slog den tidligere ungdomsverdensmester Kunlavut Vitidsarn fra Thailand med 21-11, 21-13.

Axelsen skal nu møde Daren Liew fra Malaysia, der i sidste uges turnering slog Anders Antonsen ud i første runde. Netop Anders Antonsen er stadig med i denne uge, hvor han gik videre fra anden runde uden kamp. I hans kvartfinale venter inderen Sameer Verma.

Fredagens kvartfinaler indledes klokken 5 dansk tid (11 lokaltid), og de første danskere i aktion bliver damedoublen Alexandra Bøje og Mette Poulsen, der skal på banen omkring 6.30. De tre danske herresingler spiller løbende fra omkring klokken 10. Alle kampe kan ses på TV 2 SPORT.

Kampprogrammet for kvartfinalerne fredag ved Thailand Open II.