Badminton

Axelsen, Antonsen og Vittinghus – ekspert kalder det fuldstændig unikt

Verdens nummer 3 og 42, Anders Antonsen og Hans-Kristian Vittinghus, mødes i semifinalen i Thailand. Også Viktor Axelsen er semifinaleklar.

Et sjældent syn venter danske badmintonfans, når semifinalerne i Super 1000-turneringen Thailand Open II lørdag bliver spillet – en turnering på øverste niveau af World Touren.

Tre(!) danske herresingler har således spillet sig frem blandt de sidste fire spillere. Sidst, Danmark oplevede lignende i en større turnering, var i 2008 under Denmark Open, hvor Joachim Persson, Peter Gade og den nuværende cheflandstræner, Kenneth Jonassen, spillede sig frem til semifinalerne.

- Det er fuldstændig unikt, at Danmark i en Super 1000-turnering kan præstere at have tre herresingler i semifinalerne. Det er en turnering på niveau med All England, hvor de største badmintonnationer kun har haft fokus på disse turneringer i Thailand, fordi der ikke er andet på kalenderen. Og selvom Kina, Japan og dermed Kento Momota har meldt afbud, så er der stadig verdensklassespillere med i turneringen, siger ekspert Jim Laugesen.

Netop Denmark Open i 2008 var også seneste turnering, hvor et andet land end Kina har haft tre herresingler i semifinalerne.

Mens Viktor Axelsen går ind til en tro kopi af All England-finalen fra sidste år mod Chou Tien Chen fra Taiwan, så venter en ren dansk semifinale mellem Anders Antonsen og Hans-Kristian Vittinghus. TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen har kigget nærmere på, hvad der taler for henholdsvis den ene og den anden dansker.

Hvad taler for Antonsen-sejr?

- Anders Antonsen er iskold, og det har han før vist i danskeropgørene – at det er noget, han kan håndtere. Rent teknisk kan han udfordre Vittinghus på nogle af hans svagheder, og der kender Anders ham jo ud og ind. Og så har han bare vist i en årrække nu, at han generelt spiller på et højere niveau og ikke mindst har et højere topniveau.

Hvad taler for Vittinghus-sejr?

- At Antonsen får svært ved at ramme det føromtalte topniveau, fordi hans kampform ikke så ud til at være den bedste i kvartfinalen. Og så kan Vittinghus gå ind og spille fuldstændig frit, da han inden turneringsstarten uden tvivl havde købt en semifinale. Så alle forventninger ligger på Antonsens skuldre. Og hvis Vittinghus kan fortsætte sin forrygende defensiv fra kvartfinalen og på den måde gøre kampen fysisk hård, så vil muligheden for at vinde også blive større.

Vittinghus har planen klar

Begge spillere var ude i kvartfinaler, der varede omkring 80 minutter og var fysisk hårde. Derfor kan det meget vel være to trætte danskere, der tørner sammen.

23-årige Anders Antonsen spillede tidligere end sin 35-årige landsmand og vidste derfor ikke, om Vittinghus ville blive hans modstander. Derfor betegnede han det blot som "sjovt", hvis det skulle ende med et danskeropgør.

Da Vittinghus havde vundet et dramatisk opgør, stod det så klart, at mødet ville blive en realitet. Verdens nummer 42 var da heller ikke sen til at tage underdog-rollen på sig.

- Det bliver en uhyggelig svær kamp. Jeg træner med Anders til daglig og ved, hvor god han er. Han ligger nummer tre i verden af en årsag, for han er en af de tre bedste spillere i verden. Han fortjener at ligge der, og det gør jeg ikke, så selvfølgelig er han den bedste spiller. Men jeg ved også, at hvis jeg kan få mit spil op at køre, så kan jeg gøre det fysisk rigtig hårdt for ham. Bliver det fysisk hårdt, må vi se, om han kan holde sammen på det, og om der opstår nogle muligheder.

- Der er altid muligheder, ligegyldigt hvem jeg spiller imod, og det tror jeg også på, der er imod Anders. Ligegyldigt hvad bliver det også sjovt. Det her er det fedeste, sagde Hans-Kristian Vittinghus efter sin kvartfinalesejr.

Lørdagens semifinaler begynder klokken 5 på TV 2 SPORT. Den danske semifinale forventes at blive spillet omkring 10.30, mens Viktor Axelsen mod Chou Tien Chen har kampstart omkring 13.30.