Badminton

- Jeg kan se, Antonsen har det svært derinde, siger landstræner

Den fysiske læring fra de seneste to ugers turneringer kan gavne Antonsen i sæsonfinalen, mener Kenneth Jonassen.

Anders Antonsen har kæmpet alvorligt med fysikken i de seneste to uger ved Thailand Open-turneringerne.

Resultatet blev nederlag til spillere, som ligger knap 40 pladser længere nede af ranglisten.

For en måned fik han coronavirus, og cheflandstræner Kenneth Jonassen er ikke i tvivl om, at det har spillet en rolle i forberedelserne og følelsen inde på banen.

- Jeg kan se, at han har det svært derinde og har svært ved at være den udgave af sig selv, som gør, at han er verdensklasse.

- Og det skal man være for at konkurrere helt heroppe, og det har været en svær størrelse for ham de sidste 14 dage, siger Jonassen, som tror på, at Antonsen kan få gavn af sine seneste erfaringer, når sæsonfinalen venter i denne uge.

- Jeg tror stadigvæk, at bevidstheden om, hvor det er, han står, det giver ham muligheden for at håndtere det endnu bedre. Og de lærepenge, han har brugt de første 14 dage, det kan godt blive en afgørende forskel den næste uges tid.

Trække luft igennem et sugerør

I Thailand Open I tabte Antonsen i første runde til Daren Liew fra Malaysia. Ugen efter i Thailand Open II gik det noget bedre, hvor han nåede semifinalen. Men her tabte han til Hans-Kristian Solberg Vittinghus i to sæt, hvor han virkede hårdt ramt fysisk i andet sæt.

Landstræneren peger på, at Antonsen bliver nødt til at acceptere mentalt, at han måske ikke er på 100 procent rent fysisk. Ligesom han var ved eksempelvis All England i marts eller Denmark Open-sejren i oktober.

De to parter har blandt andet holdt et møde efter sidste uges turnering. For at vende hvordan Antonsen mentalt kan blive bedst rustet til en uge, hvor han ikke er i topform.

- Det er ikke super nemt at skulle spille badminton på verdensklasseniveau og så i princippet lidt i perioder skulle trække luft igennem et sugerør, når man har brug for meget, meget mere.

- Jeg synes stadig, at han i kvartfinale i sidste uge mod Sameer Verma viste højt niveau i gode perioder og havde et fantastisk comeback i tredje sæt, så jeg finder egentlig ro i, at badmintonen er derinde.

- Men om han kan køre det kontinuerligt i tre dage på højeste klinge, det er jeg usikker på. Og det er Anders også. Men det primære handler om at acceptere der, hvor han er, og så prøve at være så skærpet en udgave af sig selv og så finde løsninger derinde.

Bedre lodtrækning end Axelsen

Antonsen har fået en god lodtrækning i sæsonfinalen, hvor der er to grupper med fire spillere.

Han møder Kidambi Srikanth i første opgør, mens han senere skal NG Ka Long Angus og Tzu Wei Wang.

I den anden gruppe er Viktor Axelsen, som kommer med friske sejre fra Thailand Open-turneringerne, der rangerer som Super 1000.

Derudover er sidste års All England-finalist Chou Tien Chen, All England-semifinalisten Lee Zii Jia samt Anthony Ginting også i Axelsens gruppe.

De to bedste spillere fra hver gruppe går videre til semifinalen.

TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender fra sæsonfinalen. Første gang fra onsdag klokken 5. Antonsen spiller cirka klokken 9.30, mens Axelsen møder Ginting cirka klokken 13.