Badminton

Skræklodtrækning for Axelsen

Viktor Axelsen og Anders Antonsen repræsenterer Danmark ved sæsonfinalen i badminton. De er kommet i hver sin gruppe.

Efter to turneringssejre i træk ligner Viktor Axelsen en mand, der kan slå alle.

Den evne får han brug for ved sæsonfinalen, hvor lodtrækningen til gruppekampene ikke just var til danskerens fordel - selvom andre nok vil hævde, det var en skræklodtrækning for Axelsens modstandere.

- Viktor har fået de tre værste modstandere, siger TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

Anderledes ser det ud for Anders Antonsen, der er kommet i Gruppe B. Men den tager vi lige efter en gennemgang af Viktor Axelsens Gruppe A.

Tallet i parentes er spillernes placering på HSBC BWF Road to Bangkok Rankings, der er grundlaget for deltagelsen ved sæsonfinalen. De otte bedste kommer med, men højst to fra hver nation. Derfor er Rasmus Gemke ikke med i sæsonfinalen.

Gruppe A med Viktor Axelsen

  • Viktor Axelsen (1)
  • Chou Tien Chen (3)
  • Lee Zii Jia (8)
  • Anthony Ginting (9)

Jim Laugesen fortæller:

- Det er det, man kan kalde en alvorlig ”dødens pulje”. Han har fået Chou, som han mødte i All England-finalen og igen i semifinalen i sidste uge. Ginting var han ude i en drabelig duel med tidligere i januar, og så har han fået Lee Zii Jia, som han spillede en tæt semifinale mod i All England.

- Viktor Axelsen er i øjeblikket verdens bedste herresinglespiller. Han har vundet 28 kampe i streg – og han har spillet konstant de seneste to uger. Når man vinder SÅ mange kampe i streg, så vil der komme en dårlig kamp på et tidspunkt.

- Hans modstandere har ikke spillet nær så kampe i år, men vi må håbe, Viktor fortsætter udviklingen af sit høje, mentale niveau. Skulle der være en svipser, er det jo heldigvis et gruppespil til at starte med.

Gruppe B med Anders Antonsen

  • Anders Antonsen (2)
  • Wang Tzu Wei (5)
  • Kidambi Srikanth (7)
  • Angus Ng Ka Long (6)

Jim Laugesen fortæller:

- Srikanth er lidt et spørgsmålstegn. Han kommer fra isolation, så vi ved ikke, hvor meget han har trænet. Ng Ka Long har spillet godt, men på sit topniveau er han ikke i nærheden af de andre spillere fra den anden gruppe. Wang er også god, det er de alle ammen – men i forhold til den anden pulje er der kæmpe forskel.

- For Anders Antonsen på toppen havde det her været ideelt for ham. Sådan har han desværre ikke set ud, men hvis han finder sit normale niveau, hvor han spiller sig i semifinaler og finaler, så er der en rigtig god chance for, at han kan gå videre.

Sæsonfinalerne er skruet sådan sammen, at alle skal spille tre gruppekampe. Nummer et og to i hver gruppe går videre, og så trækkes der lod om modstanderen i semifinalen.

De to gruppevindere kan ikke møde hinanden. De møder toeren fra den ene eller anden gruppe.

Sæsonfinalen, der ligesom Thailand Open I og II spilles i Bangkok, finder sted fra den 27. til den 31. januar. Turneringen sendes på TV 2 SPORT – se sendeplanen her.