Badminton

Axelsen holder legestue med verdens nummer to

Badmintonstjernen Viktor Axelsen vandt også sin tredje gruppekamp ved sæsonfinalen. Dermed er han videre til semifinalerne som etter i sin gruppe.

Det blev kaldt en skræklodtrækning, da Viktor Axelsen gik ind til sæsonfinalen og tre gruppekampe mod verdens nummer ti, seks og to.

Den danske herresingle har dog vist gang på gang, at ingen kommer i nærheden af ham for tiden med turneringssejre i både Thailand Open I og II. Efter to overbevisende sejre stod Axelsen i gruppefinalen over for verdens nummer to, Chou Tien Chen fra Taiwan. Og i en tro kopi af All England-finalen fra sidste år fik Chou endnu en badmintonlektion.

Viktor Axelsen 2-0 Chou Tien Chen

  1. sæt: 21-10
  2. sæt: 21-14

- Det er altid en speciel kamp, når vi ved, vi er gået videre til semifinalerne. Men jeg gik ind til kampen for at vinde, som jeg har gjort til alle andre kampe herude. Og jeg prøvede at spille i det tempo, jeg kan, og få det bedste ud af det. Og så er jeg selvfølgelig glad for, jeg kunne vinde forholdsvis nemt i to sæt, sagde Viktor Axelsen efter kampen.

Badmintonekspert Jim Laugesen var da også dybt imponeret over præstationen fra Axelsen.

- Viktor går så professionelt til værks, at jeg nu er nået til et punkt, hvor jeg forventer den udgave af ham, hver gang han går på banen. Chou gav ikke op, som vi så med nogle af de andre, men han kunne bare ikke stille noget op. En fokuseret indsats igen. Han overlader ingenting til tilfældigheder, sagde eksperten efter sejren.

Udbygger lang sejrsstime

Tidligere fredag tabte Anders Antonsen nemlig sin gruppefinale, og det betyder, at der nu er 50 procents chance for, at de danske stjerner tørner sammen i semifinalen. Der bliver således foretaget lodtrækning mellem gruppevinderne og -toerne.

Det betyder også, at Viktor Axelsen reelt har en chance for at tørne sammen med Chou Tien Chen igen, når der lørdag spilles semifinaler.

Danskeren har indledt 2021 på suveræn vis med at vinde rub og stub.

Før denne uges sæsonfinale har han vundet to turneringer i Bangkok, hvilket betyder, at Viktor Axelsen er oppe på 13 sejre i træk siden nytår. I alt er sejrsstimen oppe på 28 sejre i træk på internationalt topniveau, siden han tabte semifinalen i Indonesia Masters i januar 2020.

- Jeg har spillet en del kampe over de seneste uger, og selvfølgelig kan jeg mærke det både fysisk og mentalt. Men mit mål er at efterlade alt ude på banen og gøre mit bedste dag efter dag. Og det har jeg tænkt mig at gøre i semifinalen også, sluttede Axelsen interviewet efter kampen.

Du kan se alle semifinaler fra sæsonfinalen på TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY lørdag morgen fra klokken 4.