Badminton

Antonsen tager revanche og spiller sig i stor finale

Efter en kamp på over 1 time og 20 minutter lykkedes det Anders Antonsen at vinde i tre sæt og sikre sig en plads blandt de sidste to i sæsonfinalen.

Herresinglen Anders Antonsen er tilbage i en af de største finaler på World Touren, efter han senest stod i VM-finalen 2019.

Denne gang har den danske herresingle spillet sig i den prestigefyldte sæsonfinale, efter han slog verdens nummer 12, taiwaneren Tzu Wei Wang, i semifinalen.

Anders Antonsen 2-1 Tzu Wei Wang

  1. sæt: 21-18
  2. sæt: 14-21
  3. sæt: 21-16

- Det var en hård kamp. Vi kæmpede begge to rigtig meget derinde, og han fik rigtig mange bolde tilbage. Han er en svær spiller at knække - meget uortodoks. Men jeg er glad for kampen, sagde Antonsen bagefter.

I finalen skal Antonsen op imod enten landsmanden Viktor Axelsen. Kampen om trofæet kan ses søndag cirka klokken 10.15 på TV 2 og TV 2 SPORT.

- Nu skal jeg hjem og slappe af - og kaste benene op. Så skal jeg se kampen imellem de to andre, og så må jeg lægge en strategi derfra, tilføjede Antonsen.

Dansk dominans efter tæt start

Anders Antonsen stod også over for Tzu Wei Wang fredag i det indledende gruppespil, hvor det endte med et dansk nederlag efter en kamp, hvor danskeren mest af alt sparede kræfter.

Det kom til udtryk lørdag. Verdensranglistens nummer tre var anderledes stærkt spillende i første sæt, hvor han efter en jævnbyrdig indledning fik slået et pænt hul. Fra 8-8 fik Antonsen bragt sig foran med 18-11.

Tzu Wei Wang fik herefter mindsket forspringet, inden danskeren til sidst fik lukket sættet.

Mærkværdigt andet sæt

Andet sæt udviklede sig til en pudsig forestilling efter en stærk åbning af Antonsens modstander. Bagud 3-12 var det, som om danskeren bare skulle have overstået sættet.

Den vanlige snak med landstræner Kenneth Jonassen i forbindelse med sideskiftet blev nærmest droppet, og danskeren gik ind på banen, mens Tzu Wei Wang blev coachet af sin træner.

Selv om det så sort ud, fik Anders Antonsen reduceret til 11-14. Hullet var på det tidspunkt stort set lukket, men alligevel havde verdens nummer 12 forholdsvis nemt ved at sikre sig andet sæt.

Intenst og tæt tredje sæt

Tændingen var tilbage hos danskeren straks fra start i tredje sæt, hvor der blev kæmpet i alle dueller.

Det var helt jævnbyrdigt, inden Antonsen trak fra midtvejs i sættet. Fra 9-9 vandt danskeren fem dueller i træk til 14-9.

Alligevel var der spænding, da kampen skulle afgøres, efter taiwaneren fik reduceret til 16-17. Trods træthed og 80 minutter i benene fandt Anders Antonsen de sidste kræfter frem og vandt de sidste fire bolde.