Badminton

- Antonsen har en chance, siger ekspert om 'uvirkelig' dansk finale

TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen regner med, at det bliver en tæt kamp, når Viktor Axelsen og Anders Antonsen mødes i ren dansk sæsonfinale.

Søndag er en historisk dag for dansk badminton.

For første gang nogensinde bliver finalen i herresingle ved sæsonfinalen et rent dansk møde, når Viktor Axelsen og Anders Antonsen brager sammen.

- Det er kæmpe, kæmpe stort. Også en lille smule uvirkeligt. Det er de bedste otte, der er med i den her turnering, og som er i bedst form. Og der står altså to danskere, som skal dyste om, hvem der er bedst af dem. Det er kæmpe stort, siger TV 2 SPORTs badmintonekspert, Jim Laugesen.

Med sejren i lørdagens semifinale sikrede Viktor Axelsen sin 29. sejr i træk på internationalt niveau. Og generelt har Axelsen vist skræmmende styrke i 2021 indtil videre. Alligevel forventer Jim Laugesen en tæt finale søndag formiddag.

- Antonsen har en chance. Han har gjort det før mod Viktor Axelsen. Også selvom det har set svært ud. Men det er klart, at Axelsen på det niveau, som er det højeste niveau, vi nogensinde har set ham på, er en svær en at være oppe imod. Men Anders er en af de få, som kan gøre det svære mod Viktor, siger Laugesen.

De to danskere har mødt hinanden fem gang tidligere i internationale turneringer. Tre gange er endt med Axelsen-sejr, mens Antonsen har vundet to.

Stolt landstræner er klar på sidelinjen

Viktor Axelsen kan vinde sæsonfinalen for tredje gang i karrieren, efter han tidligere har vundet i 2016 og 2017. Anders Antonsen har ikke vundet sæsonfinalen før.

Men det står under alle omstændigheder klart, at en dansker kommer til at vinde sæsonfinalen anno 2021, der er udsat fra december 2020 på grund af corona.

Og dét glæder landstræner, Kenneth Jonassen.

- Jeg er utrolig stolt over drengenes præstationer i dag (lørdag, red.). De imponerer på hver deres måde. Anders får gravet rigtig dybt og leverer til sidst, hvor det er mest nødvendigt. Viktor fortsætter sin utrolige stime og formår at holde et skarpt fokus hele vejen, siger Kenneth Jonassen ifølge Badminton.dk.

- Det er min fornemmeste pligt at sidde på siddelinjen, når to danskere møder hinanden i finalen. Så kan jeg sidde og nyde det badminton, de leverer, siger Jonassen.

Axelsen ser frem til 'fantastisk' finale

Viktor Axelsen havde stort fysisk overskud i lørdagens semifinale mod Chou Tien Chen fra Taiwan, som danskeren endte med at vinde med 21-16, 21-9.

Derfor er den danske badmintonstjerne helt klar til at tage kampen op mod Anders Antonsen i finalen søndag.

- En ren dansk finale er fuldstændig fantastisk. Ikke bare for dansk badminton, men også for os at vise, at vores træning virker. Men jeg går ind i morgen, som jeg har gjort til alle andre kampe. Jeg går selvfølgelig ind for at vinde og gøre mit bedste, siger Viktor Axelsen og tilføjer:

- Jeg har spillet mange gode kampe her, så jeg håber selvfølgelig, jeg kan spille endnu en god kamp.

Anders Antonsen kvalificerede sig til finalen ved at besejre taiwaneren Tzu Wei Wang i tre sæt, 21-18, 14-21 og 21-16. Det er første gang, at Anders Antonsen er blandt de sidste to ved en sæsonfinale.

Du kan se finalen søndag cirka klokken 10.15 på både TV 2 og TV 2 SPORT.

Anders Antonsen skal kæmpe om titlen ved sæsonfinalen World Tour Finals efter maratondyst mod Tzu Wei Wang. Video: TV 2 SPORT