Badminton

Antonsen i kæmpe overraskelse - slår Axelsen og vinder sæsonfinalen

Anders Antonsen vandt sæsonfinalen i herresingle efter en sejr i tre sæt over favoritten Viktor Axelsen.

Badmintonspilleren Anders Antonsen tog søndag den samlede sejr ved World Tour Finals (sæsonfinalen, red.) i Bangkok efter en nervepirrende finale mod landsmanden Viktor Axelsen.

Den 23-årige aarhusianer leverede en stor overraskelse, inden han efterfølgende skreg sin glæde ud og kastede sig på gulvet.

Viktor Axelsen 1-2 Anders Antonsen

  • 1. sæt: 16-21
  • 2. sæt: 21-5
  • 3. sæt: 17-21

- Jeg er selvfølgelig helt rundt på gulvet. Jeg er vildt glad, stolt og overrasket. Det har ikke været en nem måned. Jeg har bakset med tingene, så at jeg vinder, det giver ikke rigtig nogen mening. Sindssygt, sagde Antonsen umiddelbart efter sejren.

Viktor Axelsen havde været mest overbevisende at de to på vej mod finalen, hvor han også var favorit - ikke mindst efter at Axelsen havde varmet op til sæsonfinalen med to turneringssejre i Thailands hovedstad.

- Jeg er selvfølgelig skuffet. Jeg ville rigtig gerne have taget tre turneringssejre på stribe herude, men Anders spillede bedre, end jeg gjorde, og fortjente at vinde, så stort tillykke til Anders. Jeg træffer lidt dumme beslutninger i store dele af kampen.

Antonsen bedst fra start

Antonsen, der har været ramt af eftervirkningerne fra coronavirus, var dog skarpest i første sæt.

Han forsvarede sig godt og fik flere gange presset formstærke Axelsen, der alligevel hang godt på. Midtvejs i første var Axelsen bagud med 14-10, men fynboen fik kæmpet sig op på 14-14.

Herefter trak Anders Antonsen igen fra og endte med at vinde første sæt 21-16.

Mærkværdigt andet sæt

I pausen mellem første og andet sæt hev aarhusianeren efter vejret, og ligesom i sin semifinale mod taiwaneren Tzu Wei Wang virkede det til, at han med vilje smed andet sæt.

Antonsen stod også i medvindssiden i hallen - det er den side, som spillerne traditionelt mindst bryder sig om at stå på.

Det kan have været årsagen til, at Antonsen tog en slapper og mentalt gjorde sig parat til tredje sæt, hvor spillerne bytter side midtvejs, så de både står på den gode og dårlige side.

Bagud 1-12 fik Antonsen af dommeren besked på, at han skulle yde sit bedste, uden at det ændrede det store. Antonsen tabte således andet sæt 5-21.

Viktor Axelsen vandt andet sæt på knap 12 minutter.

Kæmpe triumf for Antonsen

Anders Antonsen kom da også ud med en helt anden energi til det afgørende sæt, hvor han bragte sig foran 2-0. Axelsen hang dog på og holdt afstanden nede på to-tre point.

Men det var en nervøs affære, og foran 10-7 missede Antonsen en serv. Ved sidebyttet førte aarhusianeren dog 11-8.

Frustrationerne begyndte at præge Axelsen, da han kunne se landsmanden øge til 15-9. Fynboen viste dog mental styrke ved at vinde de næste fem dueller og reducere til 14-15.

Antonsen fik bragt sig foran 16-14, men herefter maste Axelsen på og tog føringen, da det blev 17-16. Spændingen var dog ikke ovre, og Antonsen fik kæmpet sig foran 19-17.

Han vandt også de næste to dueller og kunne til sidst lade jublen bryde løs.

Antonsen skreg sin jubel ud efter sejren.

Med sejren gjorde Antonsen samtidig en ende på Viktor Axelsens imponerende stime på 29 sejre i træk.