Badminton

Aldrende stjerner afgør stort drama

De forsvarende danmarksmestre i holdbadminton, Skovshoved, spillede sig med nød og næppe videre til Final 4 efter en dramatisk sidste holdrunde.

Én sejr blev afgørende for udfaldet i Badmintonligaens grundspil, efter samtlige 10 hold mandag aften havde været igennem 9 holdrunder og 81 badmintonkampe per hold.

Imens Vendsyssel var suveræn i toppen og vandt grundspillet foran Skælskør-Slagelse, så sluttede Værløse og Skovshoved begge ét point foran Højbjerg, der dermed misser Final 4.

  1. Vendsyssel: 79 point
  2. Skælskør-Slagelse: 68 point
  3. Værløse: 65 point
  4. Skovshoved 65 point
  5. Højbjerg: 64 point
  6. Solrød Strand: 58 point
  7. Gentofte: 46 point
  8. Greve: 42 point
  9. Odense OBK: 36 point (nedrykningskamp)
  10. Aarhus AB: 17 point (nedrykning)

Drama i Skovshoved

Som stillingen antyder, blev det en tæt afgørelse på grundspillet. Specielt i Skovshoved var der drama til det sidste, hvor de rutinerede stjerner Joachim Fischer og Carsten Mogensen indtog en hovedrolle.

På hjemmebane tog de forsvarende danmarksmestre imod Solrød Strand, og kampen udartede sig, så to herredoubler skulle afgøre det hele til sidst ved stillingen 5-2. Skovshoved havde brug for sejren i én af kampene for at kravle forbi Højbjerg i tabellen, der tidligere på aftenen havde vundet 9-0 over Aarhus AB.

Og det blev 42-årige Fischer og 37-årige Mogensen, der fik jublen til at bryde løs. Selvom Skovshoved-stjernerne var bagud 4-11 i det afgørende sæt imod de noget yngre Jeppe Bay og Lasse Mølhede, så leverede Fischer/Mogensen-konstellationen et stort comeback og vandt 21-15.

Fischer kastede sig jublende på gulvet, efter sejren var i hus.

- Det er ingen hemmelighed, men det var planen, det skulle være min sidste holdkamp nogensinde. Efter 22-23 år i Badmintonligaen havde jeg sagt, det skulle være den sidste, hvis vi tabte. Nu endte vi med at vinde, og vi skal spille Final 4. Jeg er glad for, vi er kommet videre for klubbens skyld, sagde Joachim Fischer efter opgøret til TV 2 SPORT.

Sejren viste sig at blive afgørende for pladsen i Final 4, da Skovshoveds anden herredouble kort efter tabte.

Værløse bedst i tætte afgørelser

I Værløsehallerne var nerverne ligeledes uden på tøjet, da hjemmeholdet - efterhånden som resultaterne fra de øvrige kampe tikkede ind - kunne se, at de havde brug for minimum en 7-2-sejr over Odense OBK, hvis de skulle spille sig forbi Højbjerg i tabellen.

Det lykkedes for Værløse, der vandt 8-1, men det var ikke uden drama. Fem ud af ni kampe blev først afgjort i tredje sæt - alle til fordel for Værløse, hvoraf de to af kampene var aftenens sidste herredoubler. Dermed var det først til allersidst, at Værløse kunne juble over pladsen i Final 4.

- Det er så fedt. Vi er mega glade og stolte over, at vi kunne gøre det færdigt i dag. Vi vidste godt, at vi stod godt til dem, men det skulle stadig gøres færdigt, sagde Værløses damesingle Julie Dawall efter kampen til Badminton Danmark.

Resultaterne betyder altså, at Højbjerg lige nøjagtig misser en plads i Final 4, selvom de har stærke landsholdsspillere som Anders Skaarup, Hans-Kristian Vittinghus, Alexandra Bøje og Line Kjærsfeldt på holdkortet.

I modsatte ende af tabellen rykker Aarhus AB efter planen direkte ud af Badmintonligaen, mens Odense OBK skal ud i en nedrykningskamp. Alle rækker under Badmintonligaen har dog stået stille siden slutningen af oktober, og derfor er det fortsat uvist, hvordan Badminton Danmark vil afgøre op- og nedrykning.