Badminton

Thygesen frustreret over uvished om comeback

Sara Thygesen kan fortsat ikke sige, hvornår hun forventer at gøre comeback på badmintonbanen efter det grimme uheld, der ramte hende i januar.

Der gik et sus igennem den ellers tilskuerløse arena ved Thailand Open den 20. januar, da Sara Thygesen pludselig tog sig til sit venstre øje.

Den danske badmintonspiller var blevet ramt af en fjerbold i øjet, og damedoublen med Sara Thygesen og Maiken Fruergaard måtte trække sig fra førsterunde-kampen. Efterfølgende blev Thygesen kørt på hospitalet.

Men her godt tre uger senere er der gode nyheder fra den uheldige hovedperson.

- Efter omstændighederne har jeg det godt. Jeg er ved godt mod. Der er ikke som sådan nogle alvorlige skader, og der skal ikke nogen operation til eller noget.

- Mit venstre øje er stadig lidt sløret. Det er ikke fordi, jeg overhovedet ikke kan se noget, men det er lidt mere utydeligt. Men jeg er fortrøstningsfuld i forhold til, at det nok skal blive helt okay igen, siger Sara Thygesen til TV 2 SPORT.

Men på trods af de positive meldinger, så er det fortsat umuligt for Thygesen at sige, hvornår hun igen kan vende tilbage i kamp på badmintonbanen.

- Det er frustrerende. Det er en svær balance at være i. Tålmodighed er ikke altid min stærke side, for jeg elsker at træne. Jeg har ikke fået noget konkret at vide. Og det gør det lidt svært. Det er hele tiden dag for dag og uge for uge, siger hun.

Den uheldige dansker fortæller, at lægerne har forbudt hende at få pulsen op. Det skyldes nogle blodstumper, hun fortsat har inde i øjet. Og det kan give farlige blodsprængninger i øjet, hvis ikke hun holder pulsen i ro.

Sara Thygesen måtte opgive at fortsætte i førsterundekampen ved Thailand Open, efter hun fik en fjerbold i sit venstre øje.

Håber på All England - og især OL

Det er godt tre uger siden, at Sara Thygesen har set skyggen af en badmintonhal. Og selvom fremtidsudsigterne fortsat er yderst usikre, så har hun nu fået lov at begynde at træne ganske forsigtigt.

- De første to uger var mest kritiske, hvor jeg ikke lavede noget som helst. Lige nu har jeg fået grønt lys til at træne, men uden at jeg får pulsen op. Så jeg har lavet lidt stillestående tekniktræning for at røre bolden efter tre uger. Det er ikke helt kønt, siger Sara Thygesen med et smil og fortsætter:

- Jeg må cykle lidt, gå lange ture - og så laver jeg lidt let styrketræning uden for tunge vægte. Det er bedre end for en uge siden, hvor jeg ikke kunne gøre så meget. Jeg frygtede, jeg ikke kunne ramme bolden, første gang jeg skulle ned og lave lidt tekniktræning. Men det gik fint.

På grund af de usikre fremtidsudsigter er det svært for den rutinerede badmintonspiller at sige noget om, hvornår hun igen kan vende tilbage i kamp. Og hvornår hun igen kan tage med til turneringer.

Sikkert er det i hvert fald, at Thygesen ikke bliver en del af EM for hold i den kommende uge.

- Det var en ærgerlig, men ikke svær beslutning at tage, for jeg er simpelthen ikke langt nok i processen endnu til at kunne bidrage til holdet, siger Sara Thygesen, der dog har en lille drøm om at blive klar til den legendariske All England-turnering, der afholdes midt i marts.

- Der er selvfølgelig et håb for, at jeg kan blive klar. Det er også det, vi går efter. Men mit øje skal også kunne følge med.

Og ultimativt vil det vigtigste for Sara Thygesen være at blive klar til OL i Tokyo til sommer. Men kun hvis lægerne tillader det.

- OL er da et kæmpe mål, og det er en kæmpe drøm. Men jeg vil også gerne kunne bruge mit øje resten af livet. Så det er en balancegang, siger Sara Thygesen.