Badminton

Danmark slider EM-sejr hjem efter drama

Danmark var på randen af nederlag, men endte med at slå Tyskland med 3-2 ved EM for blandede hold.

Danmarks badmintonlandshold har vundet EM for blandede hold de seneste tre gange og plejer at være ganske suveræn i turneringen, men onsdag kom holdet på hårdt arbejde i gruppekampen mod Tyskland.

Undervejs var tyskerne blot to bolde fra at komme foran 3-1 og dermed sikre den samlede sejr, men det danske hold vendte det på hovedet og vandt holdkampen 3-2.

Dermed har Dammark to sejre efter to kampe i gruppespillet.

Nøjagtigt ligesom tirsdag mod Finland indledte Viktor Axelsen med at vinde sin herresingle og bringe Danmark på 1-0 ved at slå Fabian Roth.

Men i den efterfølgende damesingle blev danskerne tilføjet det første nederlag i turneringen, da Mia Blichfeldt tabte i to sæt til Yvonne Li.

Så var der lagt op til en spændende herredouble, og den skulle også blive meget jævnbyrdig.

Danskerne fik udlignet, men det holdt hårdt

Mads Pieler Kolding og Anders Skaarup Rasmussen vandt første sæt, men tabte så de næste sæt og dermed kampen til Mark Lamsfuss og Marvin Seidel, som dermed bragte Tyskland på 2-1.

Så lå presset på damedoublen med Alexandra Bøje og Maiken Fruergaard, der skulle slå Isabel Herttrich og Stine Küspert for at holde liv i den samlede sejrschance.

Det lykkedes danskerne at udligne, men det holdt meget hårdt. Tyskerne vandt første sæt 22-20 og var blot to bolde fra sejren i andet sæt, men danskerne vandt det med 23-21 og vandt dernæst det afgørende sæt 21-17.

Det hele skulle dermed afgøres i mixeddoublen, og Niclas Nøhr og Amalie Magelund snuppede første sæt mod konstellationen Jones Ralfy Jansen/Kilasu Ostermayer, der dog udlignede ved at vinde andet sæt.

Danskerne var imidlertid ovenpå i tredje sæt og afgjorde det hele med sætsejren på 21-17.

Torsdag venter Skotland i den sidste gruppekamp, inden der fredag er semifinaler. Finalen spilles lørdag.

Du kan se semifinalerne og finalen på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.