Badminton

Danmark i EM-finalen efter vild midnatsgyser

Danmark er klar til at forsvare titlen ved EM for blandede hold, men endnu en gang måtte der fem kampe og et stort drama til, før sejren kom i hus.

Se Danmarks EM-finale mod Frankrig lørdag klokken 14 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

For anden kamp i træk var det den danske damedouble, der reddede sejren i land, da Danmark vandt semifinalen ved EM for blandede hold.

Denne gang var det Maiken Fruergaard og Amalie Magelund, der stod for presset, da de vandt den afgørende kamp. En landskamp, der varede fem timer og først sluttede et kvarter over midnat lokaltid i Finland.

Danmark - Tyskland: 3-2

  • Mathias Christiansen/Alexandra Bøje 18-21, 17-21 Mark Lamsfuss/Isabel Herttrich
  • Viktor Axelsen 21-13, 21-8 Max Weisskirchen
  • Mia Blichfeldt 21-17, 12-21, 21-16 Yvonne Li
  • Kim Astrup/Anders Skaarup 19-21, 5-21 Mark Lamsfuss/Marvin Seidel
  • Maiken Fruergaard/Amalie Magelund 21-11, 18-21, 21-19 Isabel Herttrich/Kilasu Ostermeyer

- Det var en fed kamp at spille. Og en hård kamp. Jeg er bare så glad, og jeg synes fandeme, at vi arbejder for det derinde. Vi blev ved, selvom det blev tæt og pissehårdt. Ej, men jeg er så glad for, at vi sendte Danmark i finalen, sagde Amalie Magelund efter sejren.

Dermed har Danmark fortsat muligheden for at vinde EM-titlen for fjerde mesterskab i træk. I finalen skal danskerne op imod Frankrig, der slog Rusland i den anden semifinale.

Vigtig mixeddouble blev tabt

På forhånd var mixeddoublen med Mathias Christiansen og Alexandra Bøje udset som en nøglekamp. Hvis Danmark fik en god start og vandt åbningskampen, var forudsigelsen, at semifinalen kunne være afgjort efter tre kampe.

Hvis danskerne omvendt tabte, var det forventeligt, at der måtte fem kampe til for at finde en vinder, og det hele skulle afgøres i et drama. Sidstnævnte blev tilfældet. Danmark mod Tyskland i et EM-drama i Finland.

Selvom Christiansen og Bøje stod med gode muligheder i mixeddoublen, var tyskerne skarpest, da de to sæt skulle afgøres. Lamsfuss og Herttrich vandt 21-18, 21-17 og sendte Tyskland foran 1-0.

En god halv time senere var der allerede udlignet. Viktor Axelsen viste igen skræmmende styrke i herresinglen, da han i sikker stil nedlagde verdens nummer 65.

Dansk sejr i drama og en ydmygelse

Herefter var det op til Danmarks bedste damesingle, Mia Blichfeldt, at tage revanche og bringe Danmark foran. Tidligere på ugen havde hun nemlig tabt til tyske Yvonne Li, som igen fredag stod på modsatte side af nettet.

Denne gang virkede Blichfeldt anderledes klar, og fejlene var langt færre. Det var medvirkende til, at første sæt blev vundet. I andet sæt var det dog deja-vu fra damesinglernes første møde i denne uge, og så måtte der et afgørende sæt til. Her var Blichfeldt - heldigvis for Danmark - skarpest, da hun bragte Danmark foran 2-1 inden den potentielt sidste kamp.

For første gang i denne uge var Kim Astrup og Anders Skaarup sammen på holdkortet i herredouble, efter Astrup har døjet med en skade. Tysklands bedste herredouble, Mark Lamsfuss/Marvin Seidel, var dog for stor en mundfuld. Efter en snæver tysk sætsejr i første sæt var der ydmygelse på plakaten i andet sæt. Danskerne tabte 5-21.

Damedouble-maraton afgjorde semifinalen

Resultatet i herredouble betød samtidig, at EM-semifinalen skulle afgøres i en femte og afgørende kamp. Her havde Danmark valgt Maiken Fruergaard og Amalie Magelund, mens tyskerne havde Isabel Herttrich og Kilasu Ostermeyer i deres opstilling.

Danskerne satte sig på opgøret fra starten af kampen og vandt første sæt 21-11, men så ændrede tyskerne stille og roligt taktik. Herttrich og Ostermeyer havde planer om at udfordre den danske damedouble på fysikken, og de lange dueller satte sit præg på specielt Maiken Fruergaard, der blev udfordret ved baglinjen.

Og så var det næsten en selvfølge, at damedoublen også skulle ud i tredje sæt for at finde en vinder. Her bragte danskerne sig foran 11-4 og syntes at have kontrol over kampen.

Alligevel skulle der maksimal spænding til, før de danske landsholdsspillere 00.15 lokaltid i Finland kunne juble over en plads i EM-finalen efter 21-19 i semifinalens sidste sæt.

Se Danmarks EM-finale mod Frankrig lørdag klokken 14 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY