Badminton

Dramatiske minutter efter sejr - dansk landsholdsspiller fik det skidt

Den danske doublespiller Freja Ravn fik det dårligt undervejs i det afgørende sæt. Efter kampen skyndte hun sig ud af banen for at kaste op.

Som om der ikke var drama nok i Danmarks sidste gruppekamp mod Skotland, så tog det fart efter kampen.

Imens den danske EM-trup kunne ånde lettet op efter en snæver sejr, så havde damedoublespilleren Freja Ravn anderledes svært ved at trække vejret.

Jeg begyndte at mærke noget kvalme og ondt i maven undervejs i tredje sæt

Freja Ravn

Allerede da hun havde sagt tak for kampen og gik over til sin taske, gjorde hun det hurtigt klart over for makkeren Maiken Fruergaard, at hun "havde det så dårligt". Det resulterede i, at kampens dommere kort efter tilkaldte en læge, imens Fruergaard prøvede at berolige 21-årige Freja Ravn, der virkede til at panikke.

- Bare træk vejret, så det kommer helt ned til navlen. Træk vejret helt ned. Prøv lige at lægge dig ned for at slappe af, mens vi venter på lægen, lød det fra den mere rutinerede doublespiller.

Freja Ravn gjorde det dog hurtigt klart, at hun havde brug for alt andet end at ligge ned. Hun skulle væk fra banen - og gerne hurtigst muligt.

- Jeg skal bare ud og brække mig. Jeg skal virkelig kaste op, kunne man høre hende sige, inden danskeren kort efter forlod banen med hastige skridt.

Kastede op hele aftenen

TV 2 SPORT var torsdag aften i kontakt med Freja Ravn, men her havde hun det stadig for dårligt til at udtale sig. Dagen derpå har hun sendt en status, selvom hun ikke er helt på toppen endnu.

- Jeg begyndte at mærke noget kvalme og ondt i maven undervejs i tredje sæt. Jeg ved ikke, hvad der var galt - om det var på grund af noget mad eller andet. Jeg kastede en del op efter kampen, og inden jeg gik i seng. Jeg er stadig ikke på toppen i dag, desværre, skriver Freja Ravn, der ikke havde mærket noget op til kampen.

På trods af det skrantende helbred var Freja Ravn sammen med Maiken Fruergaard i stand til at vinde damedoublen mod Skotland. Det betød, at Danmark vandt holdkampen 3-2 ved EM for blandede hold. Dermed gik danskerne videre til semifinalen som gruppevinder.

I semifinalen skal Danmark op imod Tyskland, og her er Freja Ravn - ikke uventet - fravalgt til holdopstillingen. I stedet bliver det Maiken Fruergaard og Amalie Magelund, der skal spille damedoublen, hvis kamp fem kommer i spil. I knockoutkampene stopper en landskamp således, når en nation når tre vundne kampe.

Du kan se Danmarks EM-semifinale mod Tyskland klokken 17 på TV 2 SPORT.