Badminton

Forskrækket Antonsen frygtede tro kopi af grim skade

Herresinglen Anders Antonsen er sammen med de øvrige landsholdsspillere i Finland, hvor de jagter et titelforsvar ved EM for blandede hold.

Danmarks - måske endda verdens - to bedste herresingler lige nu, Viktor Axelsen og Anders Antonsen, er begge rejst med det danske landshold til Finland, hvor de jagter guldmedaljen ved EM for blandede hold.

Derfor var det ikke unaturligt, at Antonsen sad over i første gruppekamp, hvor Axelsen spillede kampens eneste herresingle. Men da Antonsen heller ikke var at finde på holdkortet til anden gruppekamp, begyndte det at skabe undren.

Jeg hørte et lille knæk, som ikke var så behageligt, og den begyndte at dunke lige efter

Anders Antonsen om uheldet til træning

Torsdag var aarhusianeren dog tilbage på holdkortet til den afgørende gruppekamp mod Skotland, men fraværet i de to første EM-kampe var ikke ubegrundet. Den danske herresingle var nemlig involveret i et træningsuheld kort efter ankomst til Finland, der gav deja-vu til en grim skade ved All England.

"Jeg hørte et lille knæk"

Mandag aften trænede de danske landsholdsspillere, og i en sparringsøvelse stod Anders Antonsen på samme side som doublespilleren Mads Kolding. Uheldigvis rendte de to spillere sammen, og Antonsen trådte op på Koldings fod.

- Jeg vred om på samme fod som til All England for snart et års tid siden. Jeg blev meget forskrækket til at starte med, og jeg hørte også et lille knæk, som ikke var så behageligt, og den begyndte at dunke lige efter. Så jeg var selvfølgelig nervøs for, om jeg havde lavet en lignende skade, fortæller Antonsen til TV 2 SPORT.

Det var i All England-semifinalen 2020, det gik galt for Antonsen mod afslutningen på første sæt. Danskeren vrikkede rundt, og anklen hævede hurtigt til dobbelt størrelse, hvorefter han måtte trække sig fra kampen. En scanning viste siden, at han havde forstrukket nogle ledbånd, hvilket medførte en længere pause.

Heldigvis for Antonsen var det kun et mentalt deja-vu. Fysisk var det på ingen måde ligeså slemt med højre fod, hvilket også kunne ses, da han endelig kom i kamp for Danmark.

- Foden er en lille smule øm, men den er ikke rigtig hævet, og jeg kan spille en kamp som i dag (torsdag, red.) uden smerter. Selvfølgelig er den tapet ind, men det var egentlig fint. Jeg er rigtig, rigtig glad for, det ikke var noget værre. Det frygtede jeg, lige da det skete og dagen efter, siger Antonsen.

Antonsens alternative opstilling

Spørgsmålet er så, om Antonsen igen står på holdkortet, når Danmark møder Tyskland i EM-semifinalen, eller om landstrænerteamet går tilbage til Viktor Axelsen, der har vist skræmmende styrke i de første måneder af 2020.

Hvis Antonsen får lov at sætte det danske hold, så har han en alternativ opstilling klar.

- Så ville jeg sætte mig selv i herredoublen og mixeddoublen. Så ville jeg spille Anders Skaarup i herresinglen og Viktor i damesinglen, lyder det ironisk, inden Antonsen mere seriøst slår fast, at det må være op til landstrænerne.

- Jeg er ikke herre over, hvordan vi stiller op, men vi snakker sammen om tingene og beslutter det i fællesskab. Det er ikke mig, der står for det, men jeg er selvfølgelig med i beslutningerne.

Se Danmarks EM-semifinale mod Tyskland klokken 17 på TV 2 SPORT. Allerede fra klokken 12 kan du se den anden semifinale mellem Frankrig og Rusland.