Badminton

Tyskers udbrud fik Axelsen til at finde vreden frem

Viktor Axelsen udlignede til 1-1 i semifinalen ved EM for blandede hold. Hans tyske modstander, Max Weisskirchen, blev i den grad sat på plads.

Hvis man skal udpege én badmintonspiller i hele verden lige nu, enhver landstræner ville ønske at have til rådighed, så ville de fleste formentlige pege på Viktor Axelsen.

Så skal man nogle gange finde lidt vrede inde i sig selv, og det prøvede jeg at gøre

Viktor Axelsen

Den danske herresingle, der ligger nummer to på verdensranglisten, har vist skræmmende styrke i 2021, og fredag aften fortsatte det imponerende spil i semifinalen ved EM for blandede hold.

Danmark var bagud 0-1 til Tyskland efter et nederlag i mixeddouble, men Viktor Axelsen vandt i sikker stil med 21-13, 21-8 over 24-årige Max Weisskirchen.

Trods de overbevisende cifre havde Viktor Axelsen lidt vrede, der skulle ud undervejs. Mod afslutningen på første sæt blev en række tyske udbrud under duellerne tilsyneladende for meget, og Axelsen responderede med et endnu højere udbrud.

- Viktor er irriteret. Han gider ikke høre på det der. Tyskeren siger en eller anden mærkelig lyd fra slagene i forhåndshjørnet, konstaterede ekspert Jim Laugesen i kommenteringen.

Fandt vreden i sig selv

Få dueller senere begyndte Axelsen også at sende en række flade, hårde server af sted, hvilket tyskeren i flere omgange havde praktiseret.

Ifølge danskeren selv var det ikke, fordi han var frustreret. Det handlede nærmere om at finde det rette spændingsniveau på et vigtigt tidspunkt.

- Jeg prøvede egentlig bare at finde det, der skulle frem, for at jeg kunne præstere på det niveau, jeg gerne vil. Jeg ville gerne have lidt energi på og peppe mig selv en lille smule op. Så skal man nogle gange finde lidt vrede inde i sig selv, og det prøvede jeg at gøre i dag, sagde Viktor Axelsen efter kampen og tilføjede:

- Der er et par perioder i løbet af kampen, hvor jeg ryger lidt ud af fokus. Men jeg kommer hurtigt igen – måske ved at peppe mig selv lidt op og blive lidt halv-irriteret. Men man bliver nødt til at gøre det, der virker på dagen, og det prøvede jeg.

Sejren var Viktor Axelsens tredje i alt ved EM for blandede hold. Udover Axelsen har Danmark også verdens nummer tre, Anders Antonsen, med til Finland.