Badminton

- Vi forlader EM i skam, hvis vi ikke vinder guld, siger dansk landstræner

Den danske badmintonlandstræner med ansvaret ved EM for hold, Jakob Høi, lægger ikke skjul på, at Danmark presses markant af konkurrenterne.

EM for hold og det danske badmintonlandshold er per definition en rigtig god kombination. Faktisk har Danmark vundet 12 ud af de seneste 13 europamesterskaber ved EM for blandede hold siden 1996.

Kun i 2013 formåede Tyskland at overtage tronen for en stund, men nu ser det ud til, at Danmarks position som Europas bedste landshold igen er truet.

Vi har den stolthed, der gør, at vi tager hjem i skam, hvis ikke vi får guldet

Jakob Høi, dansk landstræner

Godt nok har Danmark spillet sig videre til semifinalen ved EM i Finland, men det har bestemt ikke været uden besvær. Efter en sikker gruppesejr over puljens svageste hold, Finland, formåede Danmark kun at vinde 3-2 over henholdsvis Tyskland og Skotland.

Flere af de danske landsholdsspillere har ikke levet op til forventningerne, og det bekymrer den danske landstræner Jakob Høi, der i cheflandstræner Kenneth Jonassens fravær har ansvaret for EM-holdet.

- Vi jublede hjemmefra over, at vi var kommet i den lette pulje, fordi den anden pulje havde været en dynamitpulje, hvis England havde stillet med stærkeste hold. Vi stod i den lette og troede kun, Tyskland ville være udfordringen. Så er vi kommet hertil og kan mærke, vi er udfordret mod alle.

- Vi kan godt mærke, det er et andet hold end det, der har båret os til alle de medaljer, der ligger i historiebøgerne. Det er der også nogle gode historier i, fordi det er nogle andre, der har vundet de tætte og afgørende kampe, siger Jakob Høi.

Forlader EM i skam, hvis Danmark ikke vinder guld

Samtidig glæder han sig på Europas vegne over, at der er kommet mere konkurrence.

- Men personligt er jeg da ked af, vi er så sårbare, at vi har nogle spillere, der er on/off. Vi ved godt, vi ikke har stillet fuldt hold hele vejen igennem, men jeg har stadigvæk højere forventninger.

Er du helt sikker på, I forlader Finland med guldet omkring halsen?

- Overhovedet ikke. Men jeg ved, jeg kommer til at forlade Finland i skam, hvis ikke vi gør. Jeg synes, vi har vist, at vi kan kæmpe med mod alle, men vi har heller ikke vist et niveau, der som hold er højere end Frankrig, Holland, Rusland og Tyskland, lyder det fra landstræneren med ansvaret.

Danmark er sammen med Tyskland, Frankrig og Rusland kvalificeret til semifinalerne. Der spilles fem kampe i en landskamp - én kamp i hver af de fem kategorier, herresingle, damesingle, herredouble, damedouble og mixeddouble.

Derfor gælder det altså om at finde tre kampe, hvor man er bedre end sin modstander. Hvor Danmark tidligere har været favoritter i samtlige fem kategorier uanset modstanden i Europa, så er situationen anderledes nu.

- Vi er favoritter, fordi vi hver gang har en chance i fem kampe. Men der er masser af vores modstandere - tre-fire af dem - som godt kan tælle til tre eller fire sejre mod os. Det betyder, at favoritværdigheden ikke er tårnhøj.

- Det med at være tårnhøje favoritter, det hører til i historiebøgerne. Men derfor bærer vi rollen som favorit, og vi har den stolthed, der gør, at vi tager hjem i skam, hvis ikke vi får guldet, slår Jakob Høi fast.

Du kan se Danmarks EM-semifinale mod Tyskland fra klokken 17 på TV 2 SPORT, når den anden semifinale mellem Frankrig og Rusland er afsluttet.