Badminton

Danmark vinder EM-guld

Danmark har i mange år siddet tungt på tronen som den stærkeste badmintonnation i Europa. Lørdag eftermiddag blev det endnu en gang manifisteret.

For fjerde gang i træk er Danmark europamestre i badminton for blandede hold.

Danskerne levede op til favoritværdigheden i lørdagens finale mod Frankrig, hvor de takket være sejre til Viktor Axelsen, Mia Blichfeldt og herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup i overbevisende stil vandt 3-0 i kampe.

Danmark-Frankrig

  • Herresingle: Viktor Axelsen - Christo Popov 21-16, 21-12
  • Damesingle: Mia Blichfeldt - Qi Xuefei 21-18, 21-19
  • Herredouble: Kim Astrup/Anders Skaarup - Ronan Labar/Julien Maio 21-12, 21-14

Sejren på 3-0 betød, at damedoublen med Maiken Fruergaard og Amalie Magelund samt mixeddoublen med Mathias Christiansen og Alexandra Bøje aldrig nåede i aktion i finalen.

Axelsen åbnede guldfesten

Verdensstjernen Viktor Axelsen var første dansker på banen, da han i sin herresingle skulle møde den bare 18-årige Christo Popov.

Selvom der er 69 pladser og et hav af store titler til forskel på Axelsen og Popov, formåede franskmanden at følge fint med i kampens begyndelse.

Midtvejs i første sæt trak danskeren fra og sikrede sig et forspring på fire point, som den unge Popov ikke formåede at svare igen på. Viktor Axelsen vandt 21-16 og sikrede sig det bedst mulige udgangspunkt forud for andet sæt.

Franskmanden begyndte at udvise tegn på træthed i andet sæt, men han ville ikke slippe danskeren. Og da Christo Popov smækkede bolden i jorden til 10-10 sørgede han for, at der igen var en smule spænding i opgøret.

Men det var kun for en stund. Som så ofte før skruede Viktor Axelsen op for gassen, da det var nødvendigt. Andet sæt blev vundet med 21-12, og dermed kunne verdensranglistens nummer to sende Danmark foran med 1-0.

Viktor Axelsen vandt sikkert i to sæt over Christo Popov i herresinglen ved EM for blandede hold. Video: TV 2 Sport

Blichfeldt i tæt kamp

I kamp nummer to skulle Mia Blichfeldt forsøge at fordoble den danske føring, da hun stod over for Qi Xuefei. Efter en tæt start sørgede Mia Blichfeldt for en solid føring, da hun kom foran med 18-14.

Men bedst som det lugtede af en dansk sætsejr, begyndte fejlene at snige sig ind hos Blichfeldt. Qi Xuefei kom tilbage på 18-18.

Og det var måske en lille advarsel, der skulle til, for Mia Blichfeldt. Danskeren hævede straks niveauet, og takket være tre gode point kom sætsejren i hus med 21-18.

Længe så det også ud til, at Mia Blichfeldt skulle kopiere Axelsens sejr i to sæt, da hun kom foran med 14-11. Men Qi Xuefei lagde sig ikke ned, og få minutter senere var stillingen pludselig 14-15 i fransk favør.

Mia Blichfeldt holdt nerverne i ro, da damesinglen mod Qi Xuefei skulle afgøres. 21-18, 21-19 sluttede det i dansk favør. Video: TV 2 Sport

Det forblev tæt resten af sættet, men som tilfældet også var i første sæt, var det Mia Blichfeldt, der var skarpest på de afgørende bolde. Danskeren vandt 21-19 og sørgede for en dansk 2-0-føring inden doublekampene.

Herredoublen sikrede dansk sejr

Med visheden om, at Danmark nu kun skulle bruge én sejr for at sikre EM-guldet, gik Kim Astrup og Anders Skaarup på banen til den potentielt afgørende kamp mod Ronan Labar og Julien Maio.

Og den danske herredouble lignede et par, der havde tænkt sig at gøre kort proces. Astrup og Skaarup kom foran med 16-7, og selvom franskmændene fik pyntet på det, kunne de ikke forhindre en sikker dansk sætsejr på 21-12.

Helt så ensidigt blev det ikke i begyndelsen af andet sæt, da de to par fulgtes ad til 8-8. Herfra var det dog Astrup og Skaarup, der med fem point i træk fik skabt sig en komfortabel føring.

Føringen skulle også vise sig at være afgørende, for Labar og Maio formåede aldrig at komme tilbage. Det blev en dansk sejr på 21-14 og et stensikkert EM-guld for fjerde gang i træk til Danmark.