Danske frustrationer endte i henstilling fra dommeren

Danmark spillede sig videre til finalen ved EM for blandede hold, men det der var store frustrationer undervejs i semifinalen mod Tyskland.

Den danske mixeddouble med Mathias Christiansen og Alexandra Bøje indledte fredag Danmarks EM-semifinale mod Tyskland, men den danske drømmestart udeblev.

I nederlaget i to sæt til Mark Lamsfuss og Isabel Herttrich var det specielt de tyske server, der kom i fokus. Den tilladte servehøjde på 115 centimeter blev udfordret af Herttrich, der flere gange fik "knækket ryggen" på de to danskere, når de skulle returnere.

Vi er frustrerede over, den bliver servet fladt ned ad ryggen på os

Alexandra Bøje

Da det skete igen på et afgørende tidspunkt i første sæt, blev det for meget for Mathias Christiansen, der brokkede sig til servedommeren. Det faldt ikke i god jord hos kampens hoveddommer, der gav Christiansen en henstilling og bad ham tale til hende i stedet for servedommeren.

På den efterfølgende returnering lagde den danske herre bolden i nettet, og så var første sæt tabt.

- Vi er frustrerede over, den bliver servet fladt ned ad ryggen på os. Om den er lovlig eller ej, det ved jeg i princippet ikke, men jeg synes bare, serverne er lidt voldsomme. Det er egentlig det. Når man står midt i det, og man gerne vil vinde og er oppe at køre, så kan man ikke lade være med at vise sin utilfredshed, sagde makkeren Alexandra Bøje efter kampen.

Christiansen tog ansvaret for nederlaget

Netop Bøje spillede en af sine bedste kampe i lang tid, men da Mathias Christiansen aldrig fandt topniveauet frem, tabte danskerne 18-21, 17-21.

Christiansen var da heller ikke sen til at påtage sig ansvaret for nederlaget.

- Jeg hænger i det – faktisk det meste af kampen. Alexandra spiller en rigtig fornuftig kamp og holder os godt inde i det, men jeg sejler lidt rundt. Jeg får ikke rigtig fundet et ordentligt spændingsniveau, og jeg får ikke rigtig gang i det, så jeg føler mig lidt stresset.

- Det gør det ikke nemmere, at de får fire-fem-seks gratis point, fordi vi ikke helt er klar til deres flade server. Det er små ting, men tyskerne spillede i hvert fald et rigtig fornuftigt andet sæt, sagde Mathias Christiansen.

Herredoublen også snydt af flad serv

Også i herredoublen kom den flade serv i fokus. Her var det igen på et afgørende tidspunkt, at Marvin Seidel tog fusen på Anders Skaarup.

Anders Skaarup nåede knap nok at opdage, at bolden fløj forbi hovedet på ham. Video: TV 2 Sport

- Det er selvfølgelig frustrerende, at den kommer ved 19-19. Vi havde egentlig aftalt, jeg skulle gå hårdt på serven. Vi bliver selvfølgelig frustrerede over, de får en sætbold på den. Vi havde lagt meget vægt på at vinde første sæt for at ryste dem, og vi vidste godt, at det var vores chance, sagde Skaarup efter opgøret.

Den danske herredouble tabte således også i to sæt. Alligevel formåede Danmark at spille sig videre til finalen, da henholdsvis Viktor Axelsen og Mia Blichfeldt vandt singlerne, inden Maiken Fruergaard og Amalie Magelund afgjorde det hele i damedouble.

Trods nederlaget i semifinalen har Mathias Christiansen og Alexandra Bøje fået genvalg til EM-finalen mod Frankrig, hvis femte og afgørende kamp kommer i spil. Har et af landene vundet tre kampe inden, stopper finalen.