Badminton

Den danske magi er der heldigvis endnu, siger lettet landstræner

Danmark kunne løfte pokalen for fjerde gang i træk ved EM for blandede hold, men den danske dominans har i den grad været udfordret i år.

EM-finalen blev en ensidig affære, hvor Danmark igen kunne løfte trofæet efter en 3-0-sejr over Frankrig. Samtidig har Danmark nu vundet de seneste 13 ud af 14 mulige titler ved EM for blandede hold.

Men den danske dominans i Europa er truet. Det har både landstrænere og spillere erkendt i løbet af ugen, hvor Danmark har haft mange problemer. Derfor er det også en stor lettelse, at trofæet fortsat er på danske hænder.

- Vi er lettede. Det lykkedes, og vi skuffede ikke helt så meget. Der er heldigvis stadig den der magi, som jeg kalder den, at man ikke bare lige slår Danmark, sagde træneren med ansvaret for det danske landshold, Jakob Høi, efter finalen.

Samtidig konstaterer han i en pressemeddelelse fra Badminton Danmark, at spillerne har været mere bange for at tabe end opstemte over at vinde ved dette års mesterskab.

- Vi har i mange år "bare skulle hente EM-pokalen", men i år har vi kæmpet hele vejen. Vi har mærket presset, og vi har haft udfordringer med skader og få ressourcer. Men nu vinder vi, og det synes jeg virkelig, at spillerne har fortjent. Flere af dem havde før mesterskabet ikke stået i svære og afgørende kampe, så den præstation, de har leveret, har virkelig været flot, siger Jakob Høi.

Et wakeupcall før VM for hold

I finalen var der aldrig rigtig spænding om resultatet, hvor mere rutinerede spillere som Viktor Axelsen, Mia Blichfeldt, Kim Astrup og Anders Skaarup stod for at lukke og slukke efter tre kampe.

Til gengæld har Danmark i både de sidste to gruppekampe og semifinalen været presset til det yderste, hvor sejren først er kommet i hus efter femte og sidste kamp. Senest var det Maiken Fruergaard og Amalie Magelund, der fredag aften vandt en midnatsgyser i semifinalen.

- Jeg er rigtig glad, fordi der er spillere, der i løbet af ugen, hvor vi har haft det svært, har slået igennem. De får også lov til at komme hjem med pokalen. Jeg er rigtig, rigtig glad på deres vegne. Selvfølgelig også på egne, for jeg synes faktisk, det har været svært at stille et hold, hvor vi kunne blive ved med at tælle til tre sejre, siger Jakob Høi.

Efter planen skal der senere i 2021 spilles VM for blandede hold. Formår Danmark ikke er hæve niveauet til den tid, så erkender Høi, at medaljechancerne synes væk.

- Som vi spiller i alle andre kategorier end herresingle lige nu, så er vi ikke konkurrencedygtige med det niveau, vi har i den her uge. Vi ved også godt, at vi har et højere topniveau - også med de spillere, vi har. Derfor er det da et wakeupcall, vi har fået.

Det er fortsat uvist, hvornår VM for blandede hold i Kina skal afvikles. Planen var oprindeligt slutningen af maj, men det er foreløbig udskudt.