Badminton

Traditionsklub er tæt på at lukke ligahold - fritstiller spillerne

Greve Strands Badmintonklub er i store økonomiske problemer og har derfor fritstillet sine ligaspillere.

Ligaholdet i Greve Strands Badmintonklub hænger i en tynd tråd.

Badmintonklubben er nemlig i så store økonomiske problemer, at der er stor sandsynlighed for, at klubben må trække sit hold i den bedste danske badmintonrække.

- Klubbens situation er selvfølgelig alvorlig, siger bestyrelsesformand Bo Lykke til TV 2 SPORT.

De økonomiske kvaler i klubben betyder, at man har valgt at "trække i bremsen" for at danne sig et overblik over økonomien frem mod næste sæson. Det har helt konkret betydet, at bestyrelsen har sendt et nyhedsbrev ud til klubbens medlemmer med den nedslående besked om en økonomi i laser efter et år med coronavirus - og dermed meget begrænsede indtægter.

Så for at redde klubbens fremtid kan det blive nødvendigt at trække ligaholdet.

- Alle sten skal vendes. Og én af stenene i en klub som vores er jo ligaholdet, som fylder rigtig meget på omkostningssiden. Det giver mange glæder, og vi er stolte over at have haft det - og have det - men vi bliver også nødt til at være realistiske, siger Bo Lykke.

Hvor stor er sandsynligheden for, at I har et ligahold i næste sæson?

- Muligheden foreligger selvfølgelig. Men vi ville stå med et ligahold med meget unge spillere, der måske ikke kunne komme på andre ligahold i så fald. Det er et af de store håb, vi har. Så muligheden foreligger, og der bliver arbejdet benhårdt i kulissen.

Landsholdsspillere fritstillet

Dermed er alle klubbens nuværende ligaspillere i princippet fritstillet og har fået løbepas til at lede efter nye klubber. Blandt dem er fire spillere, der er en del af landsholdstræningen i Brøndby.

Det drejer sig om doublespillerne Amalie Magelund, Rikke Søby, Mikkel Mikkelsen og Nichlas Nøhr.

- Vi har haft nogle mundtlige aftaler, men vi har ringet rundt til spillerne for at sige, at vi må trække i bremsen. Og den beslutning er jo primært truffet af hensyn til vores spillere, som jo har behov for at få noget løn. Og hvis jeg og min bestyrelse vurderer, at der er en risiko for, at vi ikke kan tage de samme forpligtelser fremadrettet, bliver vi nødt til at melde det ud nu, så de kan overveje andre ting, siger Bo Lykke.

På holdkortet er også det velkendte navn Mads Conrad-Pedersen, der ikke længere er en del af international badminton. Hans fremtid er dog på plads, idet han fra den kommende sæson skal være spillende træner i Hillerød.

Svær situation for spillerne

En spiller som Niclas Nøhr står dog i lidt af en kattepine efter den dystre udmelding fra Greve.

- Det har været meget overraskende. Det er ikke noget, vi har været bevidste om, at vores økonomi har været så presset. Det er overraskende og uheldigt, og vi står i en lidt skidt situation nu, siger Niclas Nøhr til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Den indtægt, jeg får her i Greve, den betyder, at min økonomi og mit liv kan løbe rundt. Det er en indtægt, jeg ikke kan undvære og meget gerne skulle finde en løsning på. Så jeg har brug for at se mig om efter noget andet. I hvert fald så jeg kan sikre mig en fremtid, og det har Greve selvfølgelig også accepteret. Og så må vi se, siger Niclas Nøhr.

Nøhr vurderer også, at det er ved at være 'sidste udkald' for Greves ligaspillere, hvis de skal finde en ny arbejdsgiver i ligaen i næste sæson.

I denne sæson sluttede Greve på ottendepladsen i ligaen - langt fra en plads i Final 4.

Stjerner og triumfer

Siden årtusindskiftet har Greve været blandt de mest dominerende klubber i kampen om det danske mesterskab.

Fire danske mesterskaber er det blevet til fra 2008-2015, hvilket kun er overgået af Kastrup-Magleby og Skælskør-Slagelse.

Desuden har Greve-spillere siden 1980'erne vundet eller været en del af 25 individuelle DM-titler på tværs af single og double.

Gennem tiden har stjernespillere som Flemming Delfs, Kenneth Jonassen, Lars Paaske, Jonas Rasmussen, Carsten Mogensen, Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen repræsenteret klubben.

I 2008 blev den nuværende danske landstræner Kenneth Jonassen dansk mester i herresingle, mens han spillede for Greve. I finalen slog han Jan Ø. Jørgensen.
Den mangeårige succesdouble med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl spillede i en årrække for Greve.
Flemming Delfs var også Greve-spiller. Han blev verdensmester i herresingle i 1977 og er historisk en af blot tre danske VM-guldvindere i herresingle.