Badminton

Dansk sensation i Swiss Open

Rasmus Espersen og Christine Busch spiller primært i landets næstbedste række. Det bar resultatet af deres første kamp ved Swiss Open ikke præg af.

To danske teenagere har lige leveret deres karrierers største sejr.

Ved Super 300-turneringen Swiss Open vandt Rasmus Espersen og Christine Busch i tre sæt over mixeddoubleparret Niclas Nøhr og Amalie Magelund, hvis daglige gang er til landsholdstræningen.

- Vi kan sagtens kalde det her for en sensation. Det er etablerede landsholdsspillere, som lige har været til EM for hold, som de slår. Det er et par, som Danmark satser stort på, siger TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen.

Rasmus Espersen og Christine Busch er begge 19 år, og det uprøvede par spillede sig videre til anden runde efter at have tabt første sæt med 19-21. Det slog dem dog ikke ud, og de efterfølgende sæt blev vundet med henholdsvis 21-18 og 21-17.

- Vi er virkelig glade lige nu. Vi forventede ikke at vinde. Vi håbede at spille en god kamp mod dem. Så det føles virkelig godt, siger Christine Busch til Badminton Europe.

Det er første gang, at de to par spillede mod hinanden.

Spiller i landets næstbedste række

Inden kampen var Nøhr og Magelund kæmpestore favoritter og lå hos flere spilleselskaber til at give pengene sølle 1,01 gange igen.

Mixeddoublen med Niclas Nøhr og Amalie Magelund skuffede i første runde af Swiss Open.

Rasmus Espersen spiller til daglig for Solrød, hvor han primært har tørnet ud for deres andethold. Han står noteret for en enkelt kamp for førsteholdet i Badmintonligaen.

Christine Busch spiller for Kastrup Magleby Badmintonklub i landets næstbedste række.

- Det er en rigtig stor sejr for det unge danske par, for de får vist over for trænerne, at de er værd at tro mere på, fordi de slår et etableret par, siger Jim Laugesen.

Onsdag venter den malaysiske stjernemixeddouble Goh og Lai, der ligger nummer ti på verdensranglisten.

Danske favoritsejre

Mens Nøhr og Magelund er færdige i turneringen, spillede Alexandra Bøje og Mathias Christiansen sig sikkert videre fra første runde med en sejr på 21-18, 21-9 over australske Leydon-Davis og Pak.

Også mixeddoublen med Jeppe Bay og Sara Lundgaard er videre efter en sejr på 21-14, 21-10 over engelske Flynn og Pugh.

Mikkel Mikkelsen og Rikke Søby vandt også sikkert med 21-18, 21-9 over canadiske Wu og Hurlburt-Yu i det, der på papiret så ud til at skulle blive en tæt kamp.

TV 2 SPORT sender fra turneringen lørdag og søndag.