Badminton

Boe håber at give dansk fødselar en ’rædderlig’ gave

Mathias Boe glæder sig over Astrup og Skaarups succes i Schweiz, men håber, at lørdag bliver endestation for den danske herredouble.

Der er fordele ved at være træner for Indiens bedste herredouble, når modstanderen er rød-hvid.

- Jeg behøver ikke at kigge helt så meget på, hvad Kim Astrup og Anders Skaarup gør, fordi det ved jeg ret meget om, da jeg kender dem så godt, siger Mathias Boe til TV 2 SPORT.

Den 40-årige tidligere herredoublespiller har turneringsdebut i rollen som træner for Indiens doubler, og lørdag står han bag landets bedste herredoublepar, Chirag Shetty, Satwiksairaj Rankireddy, der møder danske Kim Astrup og Anders Skaarup i semifinalen ved Swiss Open.

- Jeg vil selvfølgelig prøve at klæde mine spillere på med insiderviden om Kim og Anders. Fordi jeg tror ikke, at deres taktik mod min herredouble er specielt meget anderledes, siger han.

Boe har stået over for Astrup og Skaarup 1000 gange før til træninger, og udover mange smadrede fjerbolde har det også udmundet sig i et venskab.

Et venskab, der fortsat vedligeholdes med beskeder og snak. Men når kampen først er i gang, handler det om noget helt andet. Også selvom Kim Astrup fylder 29 år lørdag.

Hvad for en gave håber du på at give ham?

- Absolut den mest rædderlige gave overhovedet. Et nederlag i to sæt håber jeg selvfølgelig på, siger Boe og griner, inden han tilføjer:

- Jeg lover, at jeg i hvert fald nok skal ønske ham tillykke med fødselsdagen. Det er alt, jeg kan love. Og han er jo selv herre over det og kan give sig selv en rigtig god gave ved at vinde. Men står det til mig, så får han en dårlig fødselsdagsgave – i hvert fald rent badmintonmæssigt – fra min side.

Anders Skaarup og Kim Astrup skal forsøge at slå det indiske par, som Mathias Boe står bag.

Se Swiss Open på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY lørdag. Herredoublekampen står til at begynde tidligst klokken 14.20.

Forsøger ikke at ændre tilgang

Det er ikke første gang i turneringen, at Boe skal forsøge at stikke en kæp i danske badmintonhjul. Tidligere har han stået i spidsen for damedoublen Ponnappa og Reddy mod Amalie Magelund og Freja Ravn. Her endte det med dansk sejr.

Herredoublen lørdag er dog noget særligt, slår han fast. Til trods for det, fokuserer han på ikke at ændre sin tilgang.

- Under kampen, når jeg coacher, tænker jeg ikke på, hvem der står ovre på den anden side af nettet. Der forholder jeg mig til deres spil, hvad de gør, og om jeg ser et mønster i det, siger Boe, der naturligvis ikke vil afsløre hans taktiske oplæg til en dansk journalist.

Glæder sig over dansk succes i Schweiz

Selvom han ikke ønsker Astrup og Skaarup sportslig succes lørdag, har han med stor fornøjelse fulgt deres udvikling under turneringen i Schweiz.

Dansk badminton står ham nemlig stadig nært – også selvom flaget på hans trøje ikke er rødt og hvidt, men safranfarvet, hvidt og grønt.

- Trods det synes jeg, det er superpositivt at se Kim og Anders spille supergodt og er tilbage - hvis man kan sige det - på deres gamle niveau.

Inden opgøret er det indiske par favorit hos bookmakerne. Dog ikke så stor, at en dansk sejr er utænkelig.

Mathias Boe stoppede sin aktive karriere i 2020.