Badminton

Første danskere spiller sig i finalen

Den første af fire danske semifinaler ved Swiss Open endte med en sejr i to sæt. Kort efter fik vi også det første danske nederlag.

Danmark er bredt repræsenteret i semifinalerne, og allerede efter den første kamp står det klart, at Danmark også er med på finaledagen ved Swiss Open.

Det er en realitet, efter mixed doublen med Mathias Christiansen og Alexandra Bøje vandt deres semifinale mod Marcus Ellis og Lauren Smith i to sæt: 21-16, 23-21.

Kort efter stod det så også klart, at Danmark ikke kommer videre fra alle lørdagens fire semifinaler. Mia Blichfeldt blev slået ud af Pusarla Sindhu: 22-20, 21-10.

Mixed double missede matchbolde

Men tilbage til den gode start på dagen, hvor Mathias Christiansen og Alexandra Bøje var på forkant fra kampens start.

første sæt var danskerne ikke bagud en eneste gang, mens andet sæt blev en mere lige affære. Christiansen og Bøje var bagud i sættets første halvdel, men ved 13-13 fik de kontakt, og derfra skiftedes de to par til at være foran, indtil danskerne fik to matchbolde. Dem overlevede Ellis og Smith, der spillede sig til en enkelt sætbold, inden Christiansen og Bøje lukkede kampen ved at vinde tre dueller i træk.

I finalen skal Christiansen og Bøje møde franske Thom Gicquel og Delphine Delrue. De vandt også deres semifinale med 2-0 i sæt, og faktisk er deres vej til finalen identisk med danskernes. 2-0 i alle kampe undtagen kvartfinalen, der endte 2-1.

Blichfeldt missede stor muliged

Mens mixed doublen rejste sig efter de missede matchbolde, får Mia Blichfeldt en større opgave med at rejse sig efter lørdagens nederlag. Det vurderer TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen, efter Blichfeldts spil gik helt i stykker efter et tæt første sæt.

- Jeg synes, hun viste i momenter i første sæt, at hun godt kan slå Sindhu. Men hun falder sammen mentalt, og det skal de have fikset. De bliver ikke nemmere til All England, vurderer Laugesen halvanden uge inden All England.

Semifinaler og finaler i Swiss Open, der er en Super 300-turnering, sendes direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Vi har mulighed for at vise alle kampe fra bane 1, hvor der er dansk deltagelse i tre af lørdagens kamp.

Danskerne i Swiss Open

Bane 1

  • Mia Blichfeldt – Pusarla Sindhu: 20-22, 10-21
  • Viktor Axelsen – Kidambi Srikanth: 21-13, 21-19
  • Kim Astrup/Anders Skaarup – Satwiksairaj Rankireddy/Chirag Shetty 21-10, 21-17

Bane 2

  • Mathias Christiansen/Alexandra Bøje – Marcus Ellis/Lauren Smith: 21-16, 23-21