Badminton

Axelsen suveræn i Swiss Open

For tredje gang i år kan Viktor Axelsen juble over en individuel turneringssejr.

Viktor Axelsen må efterhånden tage modet fra de fleste badmintonspillere.

Søndag var danskeren endnu engang suveræn, da han vandt finalen ved Swiss Open. Axelsen slog Kunlavut Vitidsarn 21-16, 21-6.

Det er hans tredje individuelle sejr i 2021, hvor han også har vundet EM for blandede hold sammen med det danske landshold.

- Han skovler titler ind, konstaterer TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen, der roser Axelsens greb om kampen i andet sæt.

I løbet af første sæt var Kunlavut Vitidsarn nemlig rigtig godt med, og Axelsen virkede på et tidspunkt frustreret.

I andet sæt viste han så, at der er stor forskel på nummer 2 og nummer 25 på verdensranglisten. Axelsen udspillede sin modstander, og med 11-2 ved opholdet var det kun hypotetisk, at den suveræne dansker kunne komme i problemer.

I hele 2021 har Axelsen kun tabt tre sæt. To af de tre sæt var i finalen ved sæsonfinalen i Bangkok, hvor han led det hidtil eneste nederlag i over et år.

Axelsens 2021

  • Thailand Open I: Vinder
  • Thailand Open II: Vinder
  • Sæsonfinalen: Nummer to
  • EM for blandede hold: Vinder
  • Swiss Open: Vinder

Viktor Axelsens næste opgave er All England, hvor han skal forsvare sin titel fra 2020.

Tre danske finaler

Inden Viktor Axelsens sejr var mixed doublen Mathias Christiansen og Alexandra Bøje på banen i Basel. De tabte 21-19, 21-19 til et fransk par.

Senere skal herredoublen Kim Astrup og Anders Skaarup også spille finale. Følg det opgør på TV 2 SPORT og i denne liveblog.