Badminton

Dansk All England-håb lever efter ny melding om coronatest

Arrangørerne af All England har valgt at udskyde starten på turneringen i fem timer, så man køber sig tid til at få overblik over corona-situationen.

TV 2 SPORT sender All England-studiet onsdag klokken 9.45, hvor vi opdaterer på seneste nyt omkring corona-situationen.

KAOS! Et bedre ord findes der ikke til at beskrive optakten til den ellers så prestigefulde All England-turnering, der oprindeligt skulle serves i gang onsdag morgen klokken 9 lokal tid.

13 timer før starten på Super 1000-turneringen har arrangørerne og det internationale badmintonforbund, BWF, dog valgt at udskyde turneringsstart. I stedet er håbet nu, at de første kampe skal starte klokken 14 (15 dansk tid).

Udskydelsen kommer i kølvandet på flere positive coronatests tirsdag - heriblandt den danske assistentlandstræner Thomas Stavngaard.

Alle positive personer skal testes igen

I første omgang lød meldingen, at det blot var et spørgsmål om, hvor mange danske landsholdsspillere, der var tvunget til at trække sig, fordi de blev betegnet som nære kontakter. Men nu har piben fået en anden lyd.

En lang række uregelmæssige coronaprøver - og syv positive tests - har medført, at arrangørerne og de engelske sundhedsmyndigheder nu vil lave en ny test på de personer, der netop har afleveret en uregelmæssig eller positiv coronaprøve.

- Vi har fået en melding om, der har været mange uregelmæssige testresultater, så de personer testes nu igen. Derfor bliver Stavngaard også testet, og så håber de at have en ny status til midnat, fortæller sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom, til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Er Thomas Stavngaard også positiv i næste test, må vi jo konstatere, at han så er positiv. Og så må det have de konsekvenser for ham, det nu har. Så er spørgsmålet, hvem de definerer som nære kontakter. Det har vi stadig ikke et klart svar omkring.

Oprindeligt havde Badminton Danmark ellers fået afvist et ønske om en ny test af Thomas Stavngaard, da de engelske sundhedsmyndigheder mente, der ikke var grund til at sætte spørgsmålstegn ved deres PCR-test.

Den danske lejr kunne dog ikke forstå, hvordan den assisterende landstræner testede positiv, da han er testet 4 gange de seneste 14 dage - senest fredag. Ligeledes har han kun omgået mennesker inden for samme teststrategi. Alle hans tests op til turneringen har været negative.

På banen med få timers varsel

Udsættelsen betyder også, at ingen spillere på nuværende tidspunkt aner, hvornår de skal i aktion.

Normalt afholdes et såkaldt Managers Meeting aftenen før turneringsstart, hvor alle nationer får seneste nyt, og eventuelle skader kan meldes ind. Det er dog udskudt til 10.30 engelsk tid, hvilket betyder, at man først herefter lægger et kampprogram for første spilledag.

Det vil sige, at spillerne principielt risikerer at skulle på banen med få timers varsel.

TV 2 SPORT sender All England-studiet onsdag klokken 9.45, hvor vi opdaterer på seneste nyt omkring corona-situationen.