Badminton

Her er reglen, der kan sende Danmarks landshold ud af All England

Ifølge All Englands coronaprotokoller regnes alle om bord på et fly med en coronasmittet som nære kontakter.

En flyrejse fra København til London og en efterfølgende positiv coronatest kan meget vel blive skæbnesvanger for det danske badmintonlandshold.

Onsdag begynder den prestigefyldte turnering All England, men lige nu er det helt store spørgsmål, om nogen danskere får lov til at deltage.

Efter ankomsten mandag blev assisterende landstræner Thomas Stavngaard testet positiv for coronavirus, og ifølge turneringens coronaregelsæt ser det sort ud for den resterende del af landsholdet.

I henhold til paragraf 2.6, 2 regnes alle om bord på samme fly som en coronasmittet som nære kontakter. Det gælder både lang- og kortdistancefly.

- Nære kontakter skal omgående i selvisolation og skal forblive der i ti dage efter kontakt med den smittede, står der i paragraffen.

Regelsættet er skabt på baggrund af samme ordlyd fra de britiske sundhedsmyndigheders vejledninger.

Her er paragraffen

35 danske spillere er tilmeldt turneringen, men ifølge TV 2 SPORTs oplysninger var der flere danskere spillere om bord på flyet, fordi de var på turneringens reserveliste.

TV 2 SPORT var tidligere på dagen i kontakt med sportschefen i Badminton Danmark, Jens Meibom, der ikke kunne sige noget om, hvilke konsekvenser det ville få for landsholdet.

- Lige nu er vi sammen med arrangørerne og de engelske sundhedsmyndigheder i gang med smitteopsporing for at finde ud af, hvem der betegnes som nære kontakter, sagde han.

Andre regler ved bustransport

Efter flyrejsen kørte landsholdet to timer i bus fra London til Birmingham, men i forbindelse tæller andre regler.

- En person, der har siddet ved siden eller to rækker foran eller bagved den smittede, bliver automatisk klassificeret som nær kontakt, hedder det, men enhver form for rejse med bus vil blive behandlet fra "sag til sag" for at klarlægge, om flere personer skal regnes som nære kontakter.

TV 2 SPORT har været i kontakt med BWF, der oplyser, at de ikke kan kommentere sagen på nuværende tidspunkt. Der forventes dog at komme en pressemeddelelse senere tirsdag.

Jens Meibom oplyser, at Badminton Danmark har ønsket at få Stavngaard testet igen, men det ønske er blevet afvist af de engelske sundhedsmyndigheder, fordi de mener, at PCR-testen er sikker nok. Derimod overvejes det, om nære kontakter skal testes igen.

Stavngaards positive coronatest ramte landsholdet som lynet fra en skyfri himmel, da han fire gange de seneste to uger er blevet testet negativ.

Alle involverede er lige nu isoleret på hotelværelser i Birmingham, hvor All England spilles.

Flere nationer ramt

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er det ikke kun i den danske lejr, at der er en positiv coronatest.

Også Indien og Thailand skulle være ramt, hvilket reelt betyder, at turneringen kan være i fare for at blive aflyst. Helt konkret er der på nuværende tidspunkt syv positive tilfælde, inden BWF har modtaget svar fra alle lande.

Fire af de positive coronatests stammer fra den indiske lejr. Det bekræfter den tidligere danske All England-vinder Mathias Boe, der for tiden arbejder som indisk landstræner med fokus på den bedste herre- og damedouble.

Det malaysiske landshold rejste på samme fly som Indien. I tilfælde af at de fire pågældende nationer bliver tvunget til at trække sig, vil der være tale om omkring 70 spillere.

  • Herresingle: 16 spillere
  • Damesingle: 13 spillere
  • Herredouble: 13 par
  • Damedouble: 13 par
  • Mixeddouble: 14 par

Listen er lavet ud fra lodtrækningen og de i forvejen tilmeldte spillere. Der kan være spillere, der på egen hånd er rejst til England for at være på reservelisten.