Badminton

Alle spillere testet negative ved All England

Spillerne i turneringen ved stadig ikke, hvornår de skal spille, selvom de skal i kamp senere onsdag.

Badmintonlandsholdene i Danmark, Indien, Thailand og Malaysia kan ånde lettet op.

Alle spillere er nu testet negative forud for All England, efter der tirsdag blev afleveret i alt syv positive coronaprøver.

Dermed kan der igen begynde at blive fokuseret mere på det sportslige efter en kaotisk optakt til turneringen.

Malaysia var det eneste af de fire lande, som ikke havde afleveret en positiv prøve, men fordi spillerne var med samme fly som Indien, der havde fire positive prøver, ville de have været betegnet som nære kontakter og dermed sendt i isolation i 10 dage ligesom spillere og stab fra de tre andre nationer.

Den tidligere danske landsholdsspiller Mathias Boe, som er landstræner for Indiens bedste dame- og herredouble, oplyser dog til TV 2 SPORT, at alle indiske spillere nu er testet negative i den nye test.

Det samme er Thailand, som havde to positive prøver i første testomgang.

Allerede i nat stod det klart, at Danmarks assisterende landstræner Thomas Stavngaard også var testet negativ, efter han havde afleveret det danske landsholds eneste positive test.

Afventer kampprogram

Lidt kaos er der stadig.

For All England, der betegnes som en Super 1000-turnering, har på grund af den specielle optakt udskudt starttidspunktet for kampene i første runde.

I stedet for at begynde 10:00 dansk tid starter de første kampe fem timer senere.

Det skyldes, at der klokken 11.30 er såkaldt managers meeting, hvor de deltagende nationer får seneste nyt om spillere, der eventuelt har trukket sig. Først der finder spillere på reservelisten ud af, om de får en plads i turneringen. Og derefter kan kampprogrammet udtages.

- Vi ved ikke, hvornår spillerne skal i kamp. Det er absolut en svær størrelse. Jeg kunne godt forestille mig i disse tider, at Managers Meeting ikke tager et kvarter, men nærmere halvanden til to timer. Derefter bliver der lavet en tidsplan. Jeg går ud fra, den mere eller mindre er klar, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen til TV 2 SPORT.

Når kampprogrammet er offentliggjort, kan det findes her.

TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender All England resten af ugen.