Badminton

Dansk træner tester negativ - alle spillere klar til All England

Danmarks assisterende landstræner har kort før midnat engelsk tid modtaget et negativt testsvar. Det betyder, danskerne kan fortsætte som normalt.

Et halvt døgn med uvished og frustrationer er nu erstattet med glædelige nyheder fra den danske All England-lejr.

Danmarks assistentlandstræner Thomas Stavngaard er testet negativ i en ny coronatest, efter hans første prøvesvar tirsdag formiddag var positivt.

- Thomas er nu testet negativ, og vi kan alle deltage i morgen, oplyser cheflandstræner Kenneth Jonassen til TV 2 SPORT.

Dermed kan en lang række spillere også ånde lettet op, efter det i første omgang forlød, at alle nære kontakter til Stavngaard skulle trække sig fra turneringen.

Badminton Danmark vidste derfor i mange timer ikke, hvor mange af deres knap 40 spillere, der i så fald kunne deltage ved All England, ligesom både spillere og trænere har været isoleret.

- Optakten har været kaotisk, i og med spillerne ikke har vidst, om de var købt eller solgt. Forhåbentlig kan de bruge glæden ved at komme i gang med All England positivt, så det overskygger frustrationerne i hele forløbet, siger badmintonekspert Jim Laugesen.

Flere positive tests i første omgang

I alt var der syv positive prøvesvar i første testrunde, ligesom en lang række tests var inkonklusive.

Danskerne undrede sig over Thomas Stavngaards positive coronatest, da han i de seneste 14 dage har testet negativ 4 gange - senest fredag, ligesom han kun har omgået mennesker inden for samme teststrategi.

Alligevel fik Badminton Danmark i første omgang afvist et ønske om en ny test af den assisterende landstræner. Det var tilsyneladende inden, at de mange inkonklusive testsvar begyndte at rulle ind.

En lang række nye tests

Den store usikkerhed fik således tirsdag aften arrangørerne af All England og de engelske sundhedsmyndigheder til at genteste samtlige personer, der enten var testet positiv eller havde afleveret en uregelmæssig coronatest.

På nuværende tidspunkt er det kun sikkert, at de danske spillere er klar til starten på All England. Det er stadig usikkert, hvad svarene har været på de nye coronatests hos andre lande som Thailand og Indien, der også havde positive tilfælde.

Også i den indiske lejr var der stor undren over fire positive testsvar. Den danske landstræner for Indien, Mathias Boe, slog fast, at han oplevede situation som et stort kaos, hvor der ikke var styr på tingene.

- Vi er blevet testet 5 gange på 14 dage, og alle tests har været negative. Vi har kun omgået hinanden, så hvordan kan de pludselig teste positiv?, lød det undrende fra Mathias Boe, der har siddet isoleret på sit hotelværelse.

Starten på All England udskudt

I første omgang er All England udskudt i fem timer, så det starter klokken 15 dansk tid i stedet for klokken 10. Derudover vil der være et møde onsdag formiddag - et såkaldt Managers Meeting, hvor alle nationer får seneste nyt.

Det er lige nu planlagt til klokken 11.30 dansk tid, og normalt er det først herefter, man lægger kampprogrammet for første spilledag. Bliver det også tilfældet onsdag, vil det betyde, at nogle spillere skal stå på banen med få timers varsel.

- Den normale kamprytme vil være helt væk, men det skal glemmes, og så må man fokusere på de steder, hvor man kan optimere, siger ekspert Jim Laugesen og tilføjer:

- Men selvfølgelig har det en kæmpe betydning. Det er en stor fordel for de spillere hos andre nationer, der har været i hallen og prøve forholdene af. Det vil koste et par procenter på favoritværdigheden, men jeg vil stadig mene, det skal opvejes af det faktum, at spillerne nu slippes løs.

TV 2 SPORT sender All England-studiet onsdag klokken 9.45, hvor vi opdaterer på seneste nyt omkring corona-situationen.