Gemke giver stærk japaner en endefuld

Trods krampe undervejs lykkedes det Rasmus Gemke at feje sin modstander af banen.

Rasmus Gemke fik en svær kamp i første runde til at se let ud.

Den danske herresinglespiller tog en klar sejr på 21-13, 21-14 over Kenta Nishimoto, der er nummer 16 på verdensranglisten. Eller som TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen sagde om sejrens størrelse:

- Det er en endefuld, der er til at føle på.

I anden runde får han mulighed for at give en japaner endnu en. Her venter verdens nummer 14, Kanta Tsuneyama.

Taktik forvirrede modstander

Selvom Gemke var seedet som nummer syv, kunne han blot at se i historikken mod Nishimoto, at det ville blive svært.

Japaneren førte den indbyrdes statistik 3-1 inden opgøret, og det var da også tæt gennem første del af første sæt, inden en vild stime afgjorde det. Her gik Gemke fra 14-13 til 21-13.

Blandt andet ved en vild duel til 16-13, hvor danskeren virkelig fik tappet sin modstander for kræfter resten af sættet.

Første sæt var præget af mange finter fra Gemkes ketcher, når han kom til nettet, men i andet sæt trykkede han boldene ind på kroppen af Nishimoto. Det forvirrede fuldstændig japaneren, som ikke formåede at dæmme op for det.

Det gav ham overtaget fra 8-8 og resten af kampen. Gemke havde ganske vist noget ubehag i midten af andet sæt, men det kunne ikke stoppe ham.

- Jeg fik en lille smule krampe omkring ribbene, så jeg fik lige lidt behandling, siger herresinglespilleren, som ikke er bekymret over det.

Se All England hele ugen på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.