Badminton

Jan Ø. Jørgensen går trænervejen

Jan Ø. Jørgensen har i et par år overvejet, om han skulle blive badmintontræner efter sin aktive karriere. Nu tager han det første skridt.

Trods det kommende karrierestop siger Jan Ø. Jørgensen ikke farvel til hverken badmintonsporten eller Vendsyssel Elite Badminton efter denne sæson.

I næste sæson fortsætter han nemlig som assistenttræner for grundspilsvinderen. Det skriver Nordjyske, og overfor TV 2 SPORT uddyber Jørgensen sin fremtid på sidelinjen.

- I sidste sæson og i forrige sæson har jeg involveret mig i holdet, og det føles bare naturligt, at jeg stadig skal være en del af det, selvom jeg ikke skal spille næste år, siger Jan Ø. Jørgensen og tilføjer:

- Når det handler om holdkampe i Danmark, er det meget kortsigtet. Det er ikke sådan, jeg skal stå i hallen hver dag og træne spillere.

- Det handler om at skabe et rum, så de kan præstere på den helt korte bane. Det ved jeg alt om, og så ved jeg, hvordan de arbejder i hverdagen.

Overvejer trænerkarriere

Men det med at stå og træne spillere i hverdagen vil Jan Ø. Jørgensen ikke afvise.

- Det kunne sagtens være noget, jeg kunne finde på at involvere mig i på sigt. For et par år siden var jeg meget i tvivl, om det var noget for mig. Men jeg kan godt mærke, efter jeg har sagt stop, at det måske ikke ville være så dumt at gå den vej i fremtiden. Det her er i hvert fald den spæde start, kan man sige.

I første omgang skal Jan Ø. Jørgensen dog koncentrere sig om at runde sin badmintonkarriere af. Efter en tårevædet afsked med den internationale scene i oktober spiller den rutinerede herresingle sin sidste turnering ved Final 4 i juni.