Badminton

Kæmpe dansk overraskelse ved All England

Rasmus Espersen og Christine Busch kom ind i Super 1000-turneringen fra reservelisten.

For anden gang i marts leverede den danske mixeddouble Rasmus Espersen og Christine Busch en kæmpe overraskelse.

Onsdag skete det i første runde ved All England, hvor inderne Pranaav Jerry Chopra og Reddy N. Sikki, som ligger nummer 32 i verden, blev slået i to sæt. Sejrscifrene lød på 21-15, 21-17.

Espersen og Busch, som ligger nummer 86, fik ellers først besked i formiddags, at de var kommet ind i Super 1000-turneringen. Parret stod inden da på reservelisten.

- Vi er begge to virkelig glade, og vi havde bare håbet på, at vi kunne spille en god kamp med dem. Men at kunne vinde er vi bare virkelig glade for, siger Christine Busch til TV 2 SPORT og suppleres af sin makker.

- Vi har håbet på at kunne spille All England, siden vi var små. At kunne stå her nu og vinde en kamp, det er virkelig fedt, fortæller Espersen.

I næste runde venter de fjerdeseedede briter Marcus Ellis og Lauren Smith.

19-årige Rasmus Espersen spiller til daglig for Solrød, hvor han for det meste har spillet på deres andethold. Busch, som fyldte 20 år for to dage siden, spiller for Kastrup Magleby Badmintonklub i landets næstbedste række.

Den første overraskelse, som danskerne stod bag, var ved Super 300-turneringen Swiss Open i begyndelsen af marts, da de slog landsmændene Niclas Nøhr og Amalie Magelund.

Christine Busch stillede også op i damedouble til All England, men hun tabte sammen med makkeren, Amalie Schulz, til det estiske par Kati-Kreet Marran og Helina Rüütel i tre sæt.

Se All England på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.