Badminton

'Til grin' - danskere sætter ord på kaotisk optakt

Jeppe Bay og Lasse Mølhede kvalificerede sig til anden runde ved All England efter en sejr over et andet dansk par.

- Jeg tror aldrig nogensinde, vi har oplevet noget lignende, og jeg tror heller ikke, vi kommer til det.

Ordene fra Jeppe Bay var bestemt ikke til at tage fejl af. Optakten til dette års All England har været et af de helt specielle. På den kaotiske måde.

Det understreger Jeppe Bays herredoublemakker, Lasse Mølhede.

- Det har været fuldstændig vanvittigt. Da vi gik i seng i går (tirsdag, red.), vidste vi ikke, om vi overhovedet skulle spille, eller om vi skulle være i karantæne i 10 dage, fortæller han til TV 2 SPORT.

Mølhede hentyder til, at danskerne var i fare for slet ikke at få lov til at deltage i turneringen. Assisterende landstræner Thomas Stavngaard var testet positiv i en PCR-test i optakten, og da spillerne rejste til turneringen i samme fly som træneren, blev de af de britiske sundhedsmyndigheder betragtet som nær kontakt. Hvilket ville betyde isolation i 10 dage.

'Noget af et cirkus'

Heldigvis fik spillerne besked tidligt i morges besked om, at Stavngaards nye coronatest var negativ. Dermed kunne spillerne komme over i hallen i formiddags for at træne. Få timer før turneringen gik i gang.

Det har mildest talt været til grin

Jeppe Bay

På grund af den specielle optakt var kampprogrammet heller ikke offentliggjort, og spillerne vidste ikke engang, hvornår i løbet af onsdagen de skulle på banen.

Men det fik Bay og Mølhede svar på kort efter træningen. Det samme gjorde deres landsmand Joel Eipe og Rasmus Kjær, som var modstanderne i første runde.

- På vej hjem i bussen får vi en besked om, at vi er kamp to, så jeg får lige en halv time på hotelværelset, spiser en hurtig frokost og spæner frem og tilbage. Så kommer vi cirka 20 minutter før kampene. Det samme med Kjær og Joel. Jeppe var heldigvis ovre i hallen, så det har været meget turbulent det hele, siger Mølhede og suppleres af Bay.

- Samtidig vidste vi heller ikke, om vi ville komme af sted, for vi var nødt til at trække os i Schweiz, fordi Lasse vrikkede rundt. Så det har været rimelig uvist det hele, og vi må bare sige, at mens vi har været i England, har det været noget af et cirkus.

- Det har mildest talt været til grin. Men sådan er det.

Efter et nervepirrende første sæt vandt han og makkeren med 27-25, 21-11 over Eipe og Kjær.

- Det var heldigt, det gik vores vej, men det var godt nok været mange ting at skulle tænke på, siger Lasse Mølhede.

I anden runde venter vinderen af opgøret mellem andenseedede Mohammad Ahsan/Hendra Setiawan og Ben Lane/Sean Vendy.

Se All England hele ugen på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.