Badminton

17 danske All England-sejre - her er alle resultater

16 danske sejre på banen og en enkelt på papiret blev det til på førstedagen ved All England.

Der var langt flere positive end dårlige nyheder for de danske spillere i første runde.

Udover glæden ved at få lov til at deltage efter kaosset med en dansk coronaprøve, der viste sig at være falsk positiv, var der mange gange grund til at strække hænderne i vejret for de danske spillere.

9 nederlag blev det til, mens 17 singler/par er videre ved All England.

Derudover kan endnu et par kvalificere sig til anden runde. Mathias Thyrri og Mai Surrow fik udskudt deres førsterundekamp til torsdag, hvor den spilles som den første og eneste kamp på bane 4. Det er klokken 10 dansk tid.

Ellers kan du her få et overblik over, hvordan det gik alle danskerne, der var i aktion onsdag. Og her kan du se torsdagens program.

Disse danskere gik videre

Isabelle Nielsen/Marie Louise Steffensen - Annabella Jäger/Stine Küsper (trak sig)

Allerede inden første kamp kamp blev spillet ved dette års All England, var et dansk par gået videre. Damedoublen med Isabelle Nielsen og Marie Louise Steffensen avancerede, da deres tyske modstandere havde trukket sig fra turneringen.

Line Christophersen - Martina Repiska: 21-12, 21-11

Den regerende danmarksmester i damesingle kendte først sin modstander halvanden time før, hun skulle spille. Det rystede dog ikke den 21-årige dansker, som kun brugte 24 minutter på at besejre sin slovakiske modstander.

Jeppe Bay/Lasse Mølhede - Joel Eipe/Rasmus Kjær: 27-25, 21-11

Et langt første sæt med i alt syv sætbolde til begge par trak Mølhede og Bay sig sejrrigt ud af. Det virkede til at være dødsstødet for Eipe og Kjær, som ikke fandt den samme energi i andet sæt.

Alexandra Bøje/Mette Poulsen - Meghana Jakkampudi/Poorvisha S. Ram: 21-10, 21-15

30 minutter på banen og hurtigt videre til anden runde. En kort dag på banen for den danske damedouble.

Rasmus Gemke (7. seedet) - Kento Nishimoto: 21-13, 21-14

På papiret et helt lige opgør i første runde. Gemke sørgede for, at det ikke afspejlede sig på scoren. Noget som TV 2 SPORTs badmintonekspert betegnede som en endefuld.

Mathias Christiansen/Niclas Nøhr - Low Hang Yee/Ng Eng Cheong: 21-16, 21-19

Igen et 50/50-opgør hos bookmakerne, hvor Danmark igen blev vinderne. En flot sejr i to sæt til Christiansen og Nøhr over det malaysiske par. På trods af at lyset gik på banen ved danskernes matchbold.

Amalie Magelund/Freja Ravn - Doha Hany/Hadia Hosny: 21-8, 21-7

Egypterne var på forhånd ikke levnet mange chancer, og danskerne havde heller ikke tænkt sig at give gaver. På 20 minutter blev Hany og Hosny knust af Danmarks fremadstormende damedouble.

Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen - Philip Klindt og Mads Thøgersen: 21-17, 21-15

Danmarks bedste herredouble mødte den mest urutinerede herredouble, Danmark havde med ved All England. Det blev til en ganske forventet sejr til Astrup og Skaarup, men hvor Klindt og Thøgersen også fik vist sig frem.

Sara Thygesen/Maiken Fruergaard (8. seedet) - Annie Lado/Victoria Williams: 21-11, 21-10

Kampbilledet var nøjagtig det samme i begge sæt, hvor det britiske par fulgte med til cirka halvvejs i sættet, inden Danmarks bedst rangerede damedouble levede op til deres seedning og vandt en komfortabel sejr.

Mia Blichfeldt (7. seedet) - Saina Nehwal: 21-8, 10-4 (Nehwal trak sig)

Den indiske damesinglespiller har tidligere toppet verdensranglisten, men mod Blichfeldt havde hun ikke en chance. Selv hvis Nehwal ikke havde trukket sig med en skade i andet sæt, ville hun være blevet kørt over over af en storspillende dansker.

Anders Antonsen (3. seedet) - Brice Leverdez: 21-14, 21-18

Franskmanden er kendt for at stå bag gedigene overraskelser i første runde af turneringerne. Det var til at se hvorfor, da han specielt i andet sæt drillede Antonsen. World Tour Finals-vinderen fik dog lukket kampen i to sæt.

Rasmus Espersen/Christine Busch - Pranaav Jerry Chopra og Reddy N. Sikki: 21-15, 21-17

Busch og Espersen stod på reservelisten til turneringen og fandt først ud af, de var kommet ind, i løbet af formiddagen. Det påvirkede på ingen måde det unge danske par, som leverede en kæmpe overraskelse mod verdens nummer 32.

Rasmus Espersen og Christine Busch vandt i to sæt over verdens nummer 32, Pranaav Jerry Chopra og Reddy N. Sikki.

Hans-Kristian Solberg Vittinghus - Misha Zilberman: 21-16, 21-19

En solid sejr fra den rutinerede herresinglespiller, som levede op til sin favoritværdighed i opgøret.

Viktor Axelsen (2. seedet) - Koko Watanabe: 13-21, 21-19, 21-19

En problemfyldt dag for Axelsen, som havde svært ved at få sit spil til at fungere. Omvendt spillede japaneren en nærmest fejlfri kamp og var dygtig til at følge sin taktik. Axelsen fik afværget et sensationelt exit som forsvarende mester i en nervepirrende kamp.

Mikkel Mikkelsen/Rikke Søby - Jeppe Bay/Sara Lundgaard: 21-13, 21-16

Der var godt med nerver i det andet rene danske opgør i første runde. Mikkelsen og Søby håndterede det bedst og gik videre til anden runde.

Niclas Nøhr/Amalie Magelund - Hoo Pang Ron/Cheah Yee See: 21-13, 21-14

Danskerne fik sat nogle gode pointstimer sammen i slutningen af begge sæt. Særligt i andet sæt, hvor de gik fra 12-13 til 20-13.

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje - Robin Tabeling/Selena Piek: 21-16, 22-20

Klokken havde passeret midnat lokal tid, da Christiansen og Bøje gik fra banen som vindere af det europæiske opgør. En svær førsterundekamp lykkedes de med at vinde i to sæt. Nu venter endnu hårdere modstand i næste runde mod de tidligere mestre Watanabe og Higashino.

Disse danskere røg ud

Joel Eipe/Rasmus Kjær - Jeppe Bay/Lasse Mølhede: 25-27, 11-21

Et langt første sæt med i alt syv sætbolde trak Mølhede og Bay sig sejrrigt ud af. Det virkede til at være dødsstødet for Eipe og Kjær, som ikke fandt den samme energi i andet sæt.

Jeppe Bay og Lasse Mølhede vandt i to sæt over Joel Eipe og Rasmus Kjær. Video: TV 2 SPORT

Christine Busch/Amalie Schulz - Kati-Kreet Marran/Helina Rüütel: 22-24, 21-16, 14-21

Danskerne var store favoritter til opgøret, men de fik det slet ikke til at fungere mod det estiske par. Selvom de formåede at kæmpe sig tilbage efter et tæt tabt første sæt, så må de forlade turneringen efter én kamp.

Daniel Lundgaard/Mathias Thyrri - Callum Hemming/Steven Stallwood: 21-16, 18-21, 17-21

Et overraskende nederlag til den unge danske herredouble mod et par upåagtede englændere. Efter et sikkert første sæt mistede de overtaget, og hver gang de kom tættere på, havde englænderne lige det ekstra overskud.

Philip Klindt og Mads Thøgersen - Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen: 17-21, 15-21

Danmarks bedste herredouble mødte den mest urutinerede herredouble, Danmark har med ved All Englands første runde. Det blev til en ganske forventet sejr til Astrup og Skaarup, men hvor Klindt og Thøgersen også fik vist sig frem.

Emil Lauritzen/Mads Muurholm - Takeshi Kamura/Keigo Sonoda (3. seedet): 13-21, 12-21

Første deltagelse ved All England blev noget af en oplevelse for Lauritzen og Muurholm. Her mødte de et af verdens bedste par, hvor de trods en føring på 4-1 i første sæt aldrig formåede kæmpe med om sejren.

Julie Finne-Ipsen/Mai Surrow - Mayu Matsumoto/Wakana Nagahara (2. Seedet): 6-21, 18-21

De dobbelte verdensmestre var alt for stor en mundfuld for det danske par. I første sæt blev de nærmest ydmyget. I andet sæt var Finne-Ipsen og Surrow i front 14-9, inden japanerne skruede op for tempoet, mens der kom flere fejl fra danskernes side.

Line Kjærsfeldt - Aya Ohori: 16-21, 10-21

Efter et tæt første sæt kunne Kjærsfeldt slet ikke følge med i andet. Ohori vandt de første seks point i sættet, og det formåede danskeren aldrig at komme tilbage fra.

Jeppe Bay/Sara Lundgaard - Mikkel Mikkelsen/Rikke Søby: 21-13, 21-16

Der var godt med nerver i det andet rene danske opgør i første runde. Mikkelsen og Søby håndterede det bedst og gik videre til anden runde.

Se All England på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.