Badminton

Antonsen råbte til modstander midt under duel

Anders Antonsen brugte et gammelt 'trick' i slutningen af sin All England-kvartfinale.

Kom.

Kom.

Kom.

Kanta Tsuneyama må have undret sig over, hvad det var for en lyd, der blev ved med at komme fra sin danske modstander.

Hver gang, der blev sendt en høj bold ned til japanerens baglinje, kom lyden.

Tsuneyama forsøgte nærmest at få lyden til at stoppe ved at smashe igen og igen, men Anders Antonsen returnerede alt. Fuldstændig efter danskerens plan.

- Jeg ville gerne have, at han smashede eller kom med nogle angreb. Men han forstod naturligvis ikke, hvad jeg sagde, så jeg skulle nok have prøvet på et andet sprog. Det var et gammelt trick, jeg så Christian Lind bruge tilbage i China Open engang mod Bao Chunlai.

- En tre, fire gange i streg gjorde han det, hvorefter han blev droppet ud til sidst. Jeg frygtede en lille smule, det ville ske, men så vidt jeg husker, vandt jeg duellen, fortalte danskeren til TV 2 SPORT.

Lokker sin modstander

Antonsen husker helt rigtigt. Duellen sluttede med, at en træt Tsuneyama sendte et drop ud over sidelinjen og gav sin modstander en føring på 16-8 i tredje sæt i All England-kvartfinalen.

TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen var hurtig til at opfange, hvad der skete i duellen.

- Han lokker ham. Antonsen laver ikke noget, når han bare beder Tsuneyama om at smashe. Det er ikke hårdt for Anders.

- Han slår de her høje clear, og så råber han 'kom'. Han stiller sig nærmest og inviterer til at smashe, og Tsuneyama slår til ham, og det er det, Anders gerne vil have. Han vil ikke have, at Tsuneyma spiller i de fire hjørner og driver ham rundt på banen, tolkede badmintoneksperten episoden.

Anders Antonsen erkendte også, at han var mærket på det tidspunkt i kampen.

- Vi havde en rigtig lang duel lige efter sidebyttet i tredje sæt, som er rigtig hård, og jeg taber den. Men derefter vandt jeg syv-otte stykker i træk. Det er jeg stolt over, for det var rigtig hårdt lige der, og jeg står ikke på den nemme side. Men jeg knokler på og tager en lang stime derefter. Det var stærkt, siger verdens nummer tre.

I lørdagens semifinale bliver det endnu sværere, når han står over for landsmanden Viktor Axelsen, som er nummer to på ranglisten.

Kampen begynder cirka klokken 19.30 og kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.