Badminton

Axelsen forklarer serv, der fik ekspert til at spærre øjnene op

Sai Praneeth havde fuldstændig kontrol over servesituationen mod Viktor Axelsen, og det fik danskeren til at prøve noget helt anderledes af.

- Det har jeg aldrig set Axelsen gøre før.

TV 2 SPORTs badmintonekspert Jim Laugesen ved, hvad han taler om, da han har fulgt Viktor Axelsen siden ungdomsårene, hvor Laugesen også var træner for ham.

Men det, der skete undervejs i Axelsens andenrundekamp, tog fusen på danskerens modstander, Sai Praneeth, og badmintoneksperten.

En god gammeldags høj forhåndsserv, som er et yderst sjældent syn i herresingle

På daværende tidspunkt var Axelsen bagud 11-16 i første sæt, og spillet fungerede ikke. Selv forklarede Axelsen det således efter kampen:

- Det var bare et forsøg på at få min defensiv op at stå, for jeg følte ikke, den var særlig god, fortæller Axelsen til TV 2 SPORT.

Jim Laugesen tolkede det også som et tegn på at tage presset af de korte server.

- Det er en konsekvens af, at han simpelthen ikke kunne få tingene til at fungere, og Praneeth gik op og satte sig på servesituationen.

- Det er også lidt afmagt ved at sige lad mig prøve noget andet. Men jeg kan egentlig godt lide, at han ikke bare stiller sig op og taber pointene på den samme måde, siger eksperten.

Håber at komme flyvende ud til kvartfinalen

Der var kortvarig succes med forhåndsserven, som Axelsen vandt et par dueller med. Men det stoppede, efter danskeren på en af Praneeths sætbolde servede den langt ud over sidelinjen.

Trods en dårlig start på andet sæt lykkedes det alligevel Axelsen at overkomme problemerne og kvalificere sig til kvartfinalen i Super 1000-turneringen med en sejr på 15-21, 21-12, 21-12.

- Jeg er selvfølgelig glad for at vinde. Men spillemæssigt tror jeg ikke, det er en kamp, jeg finder på nettet i fremtiden og sætter på en fredag aften.

- Jeg har ikke følt mig tæt på 100 procent endnu. Det var bedre i dag (torsdag, red.) rent fysisk, men jeg håber med en god, lang restitution, at jeg kommer flyvende ud i kvartfinalen, siger han.

Viktor Axelsen møder thailandske Sitthikom Thammasin cirka klokken 16.45. Kampen kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.