Badminton

Danske stjerner lagt for had, efter Indonesien blev smidt ud af All England

Flere danske badmintonspillere er blevet udsat for grove ytringer på de sociale medier, efter den indonesiske trup blev sendt hjem.

'Fuck you'. 'Fuck you Denmark'. 'Shame on you Denmark'.

Sådan lyder et udpluk af de beskeder, som flere danske All England-spillere har modtaget.

Ytringerne kommer fra indonesiske badmintonfans, der de seneste dage har udvist vrede, skuffelse og forargelse over, at hele den indonesiske trup er blevet sendt ud af All England, fordi en person ombord på holdets fly var smittet med coronavirus.

Og den vrede går nu ud over de danske All England-spillere, som blandt andet kritiseres for fortsat at deltage i turneringen.

- Jeg tror egentlig, det er noget, vi alle sammen kan mærke. Der er ingen tvivl om, at samtlige spillere her ønsker, at indoneserne kunne være med. Det er virkelig synd for dem, og vi føler virkelig med dem.

- Men vi får mange hadefulde beskeder fra folk, der ikke kan forstå, at vi ikke vil bakke op om at stoppe turneringen – og selv trække os ud. Det kan vi jo ikke. Vi er her for at spille. Og så længe turneringen er i gang, går vi efter at vinde de kampe, siger den danske double- og mixspiller Mathias Christiansen til TV 2 SPORT.

Også den danske singlespiller Anders Antonsen har modtaget flere beskeder fra vrede indonesere.

- Jeg lagde et billede op på Instagram, som overhovedet ikke handlede om det, og jeg tror næsten, at alle kommentarer til billedet handlede om ' Stop All England' og 'Justice for Indonesia'. Så det er rimelig voldsomt, og de indonesiske fans er bare voldsomt passionerede, og de er selvfølgelig rigtig, rigtig sure lige nu. Men det er jo naturligvis ikke min og de andre spilleres skyld, så det er lidt forkert at give os skylden. Det skal ikke gå ud over os, siger Antonsen.

Indonesiens farvel til All England har vendt op og ned på turneringen. Flere af indoneserne var favoritter til medaljer, og deres udelukkelse har derfor banet vejen for andre spillere.

Det var blandt andet tilfældet for den danske herredouble Jeppe Bay og Lasse Mølhede, der i 1/8-finalen gik videre uden kamp, fordi verdensranglistens nummer 7, indonesiske Mohammed Ahsan og Hendra Setiawan, var blevet udelukket fra turneringen.

Den danske herredouble har dog klaret sig flot siden, og de er nu klar til semifinalen ved All England.