Badminton

Det er surrealistisk, siger dansk semifinalepar

Den danske herredouble Jeppe Bay og Lasse Mølhede havde ikke regnet med at stå i en All England-semifinale allerede nu.

Nummer 90 på verdensranglisten og en All England-semifinale. Det er ikke hver dag, man hører de to ting i samme sætning.

Men fredag blev det alt andet lige til virkelighed. Det danske herredoublepar Jeppe Bay og Lasse Mølhede spillede sig videre til semifinalen ved All England efter en sejr i to sæt over thailænderne Nipitphon Phuangphuapet og Tanupat Viriyangkura.

Og de to danskere er helt enige om, hvilket ord der bedst beskriver præstationen: 'Vanvittigt'.

- Det er vanvittigt stort. Vi ved godt, at vi har haft vores held i den her turnering i forhold til, at Ahsan og Setiawan blev trukket ud af turneringen. Det er selvfølgelig supersørgeligt for indoneserne, og vi vidste også godt, da vi gik på banen i dag, at ham den ene blev lidt småskadet i går. Det har været en underlig optakt. Vi vidste ikke helt, om vi skulle af sted på grund af nogle ting, jeg kæmpede med, så det er helt vanvittigt og surrealistisk at stå i en semifinale, siger Lasse Mølhede til TV 2 SPORT.

Den udlægning er herredoublens anden halvdel helt enig i.

- Jeg tror ikke, vi havde regnet med at skulle spille allerede i år, så bare det at vi er her, og at vi så kan spille os i en semifinale, er fuldstændig vanvittigt. Det tror jeg ikke, vi havde turdet drømme om for et halvt år siden. Det er vi virkelig glade for, siger Jeppe Bay.

Turbulent optakt

Selvom det i sig selv er en præstation at spille sig i en All England-semifinale, når man 'kun' er nummer 90 i verden, bliver præstationen kun større af den turbulente optakt, doublen har haft til turneringen.

I starten af marts vrikkede Lasse Mølhede rundt på foden under Swiss Open, og det gav tvivl om, hvorvidt de to spillere kunne deltage ved All England. Efterfølgende blev der igen sået tvivl om deres deltagelse, da den assisterende danske landstræner blev testet positiv - og senere negativ igen - for coronavirus.

- For en uge siden var vi i tvivl om, om vi skulle af sted. Det var rigtig vildt, at vi overhovedet kom af sted, og at vi så spiller, som vi gør nu med dét in mente, og at vi ikke rigtig har fået trænet op til turneringen. Det er virkelig godt, synes jeg, siger Jeppe Bay.

I semifinalen lørdag møder Bay og Mølhede det 4. seedede Japanske par Hiroyuki Endo og Yuta Watanabe.